Nu het weer wat frisser word vind ik het fijn om lauwwarme salades te gaan eten. Onderstaande salade is echt een aanrader! Kippengehakt is echt zo ontzettend lekker dat had ik eerder moeten weten ;) In deze salade zijn de sla en olijven koud en de hamburger en ui warm.
Ingrediënten voor 2 personen
Sla naar keuze (meestal neem ik een mengsel van verschillende slasoorten)
1 rode ui
1/2 ui
Olijven
Voor de hamburgers:
250 gram kipgehakt
1/2 ui
Kruiden naar keuze (ik had oregano en verse knoflook)
Kokosolie om in te bakken
Bereidingswijze
Maak eerst de hamburgers. Hiervoor snipper je een halve ui fijn. Kneed deze samen met de kruiden door het kippengehakt. Vorm 2 grote hamburgers. Verwarm een pan en smelt hier wat kokosolie in. Bak de hamburgers op een laag vuur totdat ze gaar zijn. Zoals je op de foto ziet ging het bij ons net iets te snel. Snijd de overige uien in reepjes en bak deze in de pan bij de hamburgers. Maak nu de borden op verdeel de sla, olijven en ui over de 2 borden en plaats de hamburger in het midden. Gebruik een dressing of saus naar keuze. De zuivelvrije tzatziki smaakt er bijvoorbeeld erg goed bij. Maar ook een simpele dressing van olijfolie met balsamico azijn past uitstekend.
bekijk ook



