Een dag uit het leven van… Simone

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Het leek me leuk om deze week eens zelf aan het woord te zijn dus bij deze wat meer over mijzelf. De maaltijden zijn eigenlijk alweer van een tijdje geleden,maar niet getreurd ik ben van plan om wat vaker een dag lang te noteren wat ik allemaal eet!

Stel je kort voor:

Hoi mijn naam is Simone en ik ben 35 jaar. Moeder van 3 kinderen. Riley van 6 jaar, Evi van 4 jaar en Toby van 2 jaar. Sinds Evi is geboren zijn we anders gaan eten doordat ze een koemelkallergie bleek te hebben en ikzelf erachter kwam lactose-intolerant te zijn. We begonnen toen vooral met producten weglaten. Mijden van zuivel, daarna zomin mogelijk suiker en e-nummers en als laatste glutenvrij. Tijdens de zwangerschap van de jongste ging ik op zoek naar voeding die iets toevoegde aan onze gezondheid. Door het toevoegen van voeding met veel voedingstoffen eet je automatisch minder van datgene wat niet zo goed is voor jou persoonlijk. Ik volgde 3 opleidingen en ga binnenkort weer verder leren (gewichtsconsulente bij NHA, orthomoleculaire voeding bij Civas en trainer hormoonfactor bij Sonnevelt opleidingen). Daarnaast heb ik sinds vorig jaar mijn eigen bedrijf om voedingsadvies te geven en blog ik hier op deze site!

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Moeilijk te zeggen doordat ik ons vlees en houdbare producten meestal in een grote hoeveelheid koop voor meerdere weken. Als ik het een beetje omreken denk ik dat we rond de 100 euro kwijt zijn voor ons gezin van 4.

Maak je wekelijks een weekplanning?

Meestal maak ik een planning voor 3 of 4 dagen. Zo kan ik daarvoor de verse producten aanschaffen tijdens het boodschappen doen.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Meerdere keren per week. Ik wissel de winkels af zodat ik meestal maar 1 keer per week naar een bepaalde winkel hoef. Heb ik net nog een ingrediënt nodig dan fiets ik langs de supermarkt die vlakbij de school van de kinderen zit.

Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde life-style?

We hebben hier in huis allemaal voedingsmiddelen waar we niet goed tegen kunnen. Hierdoor eten we ieder geval glutenvrij en koemelkvrij. Daarnaast proberen we altijd zo puur en onbewerkt mogelijk te eten.

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken.

8:30 Groot glas waterkefir met multivitaminen

11:00 Ontbijt: Geraspte wortel, kleine rode ui en 3 eieren

14:00 Lunch: Gedroogde worst, chufas, broccoli en komkommer. Als toetje nog een schaaltje met watermeloen en blauwe bessen.

18:30 Avondeten: Kabeljauwfilet, gestoomde wortels, gebakken bakbanaan en roerbakgroenten (paprika, champignons en courgette)

20:00 Zin in nog wat lekkers dus neem een schaaltje aardbeien uit eigen tuin met wat pure chocola (vivianne 92%)

21:30 Glas waterkefir met multivitamines

ontbijt

Ontbijt: 3 eieren met 1 rode ui en +/- 100 gram geraspte wortel bestrooid met Keltisch zeezout en zeewiervlokken

lunch

lunch: broccoli, komkommer, droge worst en chufa’s

ontbijt bijgerecht

Toetje na de lunch

avondeten

Avondeten: gebakken bakbanaan, gestoomde wortels, gewokte groenten en kabeljauwfilet (aan tafel nog flink wat olijfolie over de groenten geschonken)

onderdeel van het toetje

Deel van het toetje: Aardbeien uit eigen tuin! Erbij hadden we nog wat pure chocolade

Tussendoor drink ik nog water en soms in de middag een beker kruidenthee.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *