Een dag uit het leven van… Marleen

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Vandaag is het de beurt aan Marleen om een dag uit haar leven te beschrijven! Doordat deze week helemaal in het teken van ijs staat leek het me leuk om Marleen (schrijfster van het boek Altijd ijs) te vragen. Ondanks dat ze op vakantie is in Azië heeft ze tijd vrij gemaakt om mee te doen! Hoe lief is dat :) Lezen jullie gauw mee hoe ze zelfs op vakantie nog ijsjes aan het maken is?

Stel je kort voor:

Mijn naam is Marleen Visser. Ik heb een bedrijf dat gespecialiseerd is in websites en fotografie en dan met name voor de food sector: marleenvisser.nl. Daarnaast heb ik een foodblog: sharelovenotesecrets. Ik woon alleen, in hartje Jordaan en heb een vriend.
Mijn grote passie is koken en fotograferen. Onlangs kwam mijn eerste kookboek Altijd ijs uit. Hieronder wat foto’s tijdens het maken van Altijd ijs met de klok mee:

  • Vrienden kwamen langs om mijn ijs te testen. Ik haalde dan alles uit de kast… ehh vriezer!
  • Testen met kokosijs
  • Op zoek naar het perfecte roomijs-recept. Soms was ik 10 verschillende versies met elkaar aan het vergelijken en testen. Met ei, zonder ei, meer suiker, minder suiker, andere soorten suiker etc.Altijd ijs collage

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Geen idee haha. Koken/eten is eigenlijk iets waar ik niet op kort. Het is zo belangrijk voor mij. Als ik over mijn ‘budget’ heenga, is er gewoon minder voor iets anders.

Maak je wekelijks een weekplanning?

Nee, maar zou dit wel eens willen doen.

Hoe vaak doe je boodschappen?

2 a 3 x per week denk ik. In een drukke week minder vaak, tenzij ik een etentje organiseer of iets anders food gerelateerd is doe.

Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde lifestyle?

Nee, ik eet alles dat ik lekker vind (en dat is veel) waarbij ik dit allemaal zo puur mogelijk wil eten. Bij voorkeur dus zelf bereiden van de basis.

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken.

Omdat ik Azië zit, eet ik behoorlijk anders. Hieronder via foto’s een dagje uit mijn leven (eerste foto is van een andere dag):

Ontbijt 2

Mijn ontbijt is meestal nog wel iets van cereal met amandelmelk (thuis: homemade).

Maar vandaag is het zondag en eet ik wafels als ontbijt. Samen met mijn goede vrienden en hun dochter in Singapore waar ik logeer. Ik drink water en een espresso met een beetje melk.

Maar vandaag is het zondag en eet ik wafels als ontbijt. Samen met mijn goede vrienden en hun dochter in Singapore waar ik logeer. Ik drink water en een espresso met een beetje melk.

Na het ontbijt maken we samen ijsjes uit mijn boek: de mango lassie ijsje.

Na het ontbijt maken we samen ijsjes uit mijn boek: de mango lassie ijsjes.

Daarna maken we gemberontbijtkoek (helaas geen foto van gemaakt - wel van de making of. Het is de ontbijtkoek van mijn blog, maar dan met ingemaakte gember in plaats van noten > http://sharelovenotsecrets.com/nl/ontbijtkoek-gezoet-met-honing/)

Daarna maken we gemberontbijtkoek (helaas geen foto van gemaakt – wel van de making of. Het is de ontbijtkoek van mijn blog, maar dan met ingemaakte gember in plaats van noten.

In de middag eet ik een grote plak gemberontbijtkoek met boter en een banaan. Ook ontmoet ik een vriendin en we drinken Singarporian koffie met kokosboter toast.

In de middag eet ik een grote plak gemberontbijtkoek met boter en een banaan.
Ook ontmoet ik een vriendin en we drinken Singarporian koffie met kokosboter toast.

Daarna drink ik een groene juice.

Daarna drink ik een groene juice.

avondeten

18:30 ’s Avonds eten we kip met rijst en groenten. Met na een lassie mango ijsje.

De hele dag door drink ik vooral veel water.

Mijn blog:

sharelovenotsecrets.com_logo

(je kunt klikken om naar de site te gaan)

Zo puur en natuurlijk mogelijk.PortretMarleenVisser-DSC_6733
PortretMarleenVisser-DSC_6415

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *