Een dag uit het leven van… Diana

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Wederom een nieuwe bijdrage in de rubriek een dag uit het leven van… Deze keer Diana van Paleofamilie.nl Diana ken ik al een behoorlijke tijd doordat we beide bloggen en veel gemeenschappelijke interesses hebben. Hoe leuk is het dan ook dat ze meedoet aan deze rubriek! Ben je ook benieuwd naar haar bijdrage? Lees dan gauw verder:

Wil je zelf ook een keer meewerken aan deze rubriek? Stuur een mailtje naar simone@fitdankzijvoeding.nl

Stel je kort voor:
Hoi ik ben Diana (1982), mama van Sara (meisje, 2009) en Luca (jongen, 2012) en een baby in de buik (verwacht in oktober 2016). Ik ben getrouwd met Luc (1982) en samen hebben we een eigen bedrijf waar ik parttime voor werk vanuit huis. Verder ben ik vooral een thuismama en blog ik al sinds 2013 over mijn zoektocht naar gezond worden op mijn blog paleofamilie.nl. We wonen met veel plezier in het centrum van Rotterdam in een (te kleine) appartement. Je kan me een echte foodie noemen, ik hou van eten op allerlei mogelijke manieren. Boodschappen doen vind ik gewoon ontzettend leuk, verder hou ik van koken, ontdek ik graag nieuwe keukengadgets en nieuwe producten en vind ik het natuurlijk ook leuk om lekker te eten. :)

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?
Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat ik precies per week uitgeef. Dit komt met name doordat ik ook veel dingen in bulk koop. Vlees kopen we meestal in grote hoeveelheden bij de boer of wildrundvlees.nl (waardoor we in een week ineens veel geld uitgeven) en bewaren we in onze grote vriezer. Wanneer er de oogstmarkt (rotterdamseoogst.nl) is in Rotterdam sla ik goedkoper onbespoten groente en fruit in, maar wanneer die markt er niet is, ga ik naar de Marqt of bio winkel en geef ik wat meer uit. Zo varieert ons budget eigenlijk wekelijks. We geven overigens vast en zeker meer uit aan boodschappen dan geen gemiddelde huishouding.

oogstmarkt

Maak je wekelijks een weekplanning?
Nee. :) Heb ik wel geprobeerd, maar ik ben nou eenmaal slecht in het houden aan schema’s. ;) Daarbij komt het geregeld voor dat ik ineens een nieuw recept wil uitproberen dat ik tegen ben gekomen of een ideetje dat ik wil uitproberen, of dat ik eigenlijk niet zo een zin heb in de geplande maaltijd. Dus na een paar weken proberen ben ik er maar mee gestopt.

Hoe vaak doe je boodschappen?
Bijna dagelijks. De grote boodschappen doe ik meestal 1 tot 2 keer per week, bijvoorbeeld een tripje naar de boer voor vlees en een voorraadje groente e.d. voor de week. Maar ik haal ook dagelijks wat bij voor een recept, zoals verse kruiden, of dingen die ineens op zijn. Ik haal mijn boodschappen op veel verschillende plekken dus ik trek er wel wat meer tijd voor uit (maar ik vind dat helemaal niet erg, het is zelfs een beetje mijn hobby).

Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde lifestyle?
Begin 2014 ben ik na een zoektocht van anderhalf jaar, begonnen met het volgen van een Paleo eetpatroon. Dit was omdat ik ziek was. Ik bleek een glutenintolerantie te hebben, hoge ontstekingswaardes in mijn darmen en een darmflora dat behoorlijk uit balans was (overgroei van bepaalde bacteriën en een candida overgroei). Drie maanden na de geboorte van mijn zoon maakte ik een behoorlijke heftige virale infectie door, waar ik goed ziek van was, en blijkbaar heeft dit van alles getriggerd in mijn lijf, waardoor ik er maar niet meer bovenop kwam. Dit was bovendien al na jaren gekwakkel met vage klachten en vermoeidheid. Toen de test resultaten binnen kwamen besloot ik Paleo een kans te geven om zo mijn darmen de rust te geven die het toen zo nodig had en mijn lijf weer te voeden met voedingsstoffen waar ik veel tekorten van had opgelopen (ik at daarvoor bijvoorbeeld nauwelijks vlees of andere dierlijke producten). Naarmate het beter met me ging begon ik wel wat dingetjes toe te voegen volgens de principes van Weston Price: wat rauwmelkse zuivelproducten (met mate) en wat glutenvrije granen die op een juiste manier volgens de theorie van Weston Price zijn bereid (gekiemd, gefermenteerd, geweekt). De basis is en blijft Paleo. Normaal eten we voor zo’n 80% Paleo en de overige 20% producten volgens WP of hormoonfactor. Al ben ik tijdens mijn zwangerschap echter nog iets meer glutenvrije granen gaan eten. Zo eet ik momenteel 1 keer per week (soms 2 keer) een glutenvrije pasta en 1 tot 2 keer per week yam glutenvrije desembrood van Ralph Moorman. Oh, en hier en daar wel eens een halve reep Tony Chocolonely (die ik dan deel met mijn man). ;)

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken.

7:00 Glas water met schildklierhormoon

8:00 Ontbijt: 2 sneetjes yam glutenvrije desembrood, gekookt eitje en twee plakjes biologische runderleverworst. Daarbij nam ik een ijskoffie gemaakt van espresso, amandelmelk, ijsblokjes en collageenpoeder.

9:30 Tussendoortje: Schaaltje geitenyoghurt met banaan en een paar snippers pure chocolade (92%) en kaneel.

lunch
14:00 Gepofte zoete aardappel met een biologische mangalitza bratwurst met zuurkool en mosterd. Ernaast nam ik een salade van rucola, komkommer en nectarine met een dressing van olijfolie, balsamico azijn en Keltisch zeezout.

15:00 Koude chirochei latte. Normaal gesproken maak ik dit met chufamelk, maar had alleen rauwe grasgevoerde melk in de koelkast staan voor de kinderen, dus gebruikte ik dat.

avondeten
18:30 (na het sporten) Ik had al in de middag, in mijn Instantpot (zie foto beneden), een goede bouillon getrokken van knieën. Deze gebruikte mijn man (die kookte, omdat ik aan het sporten was) als basis voor aspergesoep. Daarnaast aten we wat varkensschnitzel en een roerbakschotel van bloemkool en ei (geheel door mijn man bedacht). Als toetje aten we key=lime avocado mousse (klik op de foto voor het recept)

Key-lime avocado mousse

Key-lime avocado mousse van Paleofamilie.nl

22:00 Glas water met probiotica

Tussendoor dronk ik water, kruidenthee etc.

Mijn blog:

Ik deel mijn recepten en ervaringen op mijn Paleo lifestyle blog Paleofamilie.nl. Op instagram deel ik bijna dagelijks wat ik (en vaak ook de kinderen) eten. :)
instantpot
Diana fit-&-puur-7 man en kids
Bewaren
Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *