Een dag uit het leven van… Marije

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Deze keer is het de beurt aan Marije. Marije ken ik via de school van onze kinderen. Ze bleek me al een maandje te volgen via instagram en kwam er toen ineens achter dat ze me ook in het echt kent. Ik heb haar gevraagd om mee te doen aan deze rubriek omdat ze niet lang geleden begonnen is met Paleo. Leuk om te zien welke gerechten ze zoal eet en als ik die heerlijke foto’s zie denk ik dat ik mezelf binnenkort maar eens uitnodig!

Wil je ook een keer meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar simone@fitdankzijvoeding.nl

Stel je kort voor:
Ik ben Marije, werkzaam bij de Nationale politie. Samenwonend met Sander en samen zijn wij de ouders van Fleur (7) en Kel (bijna 3).
Op Instagram post ik foto’s van mijn heerlijke (paleo)maaltjes, mijn prestaties op sportief gebied (dat zijn er niet zoveel, haha) en verder van mijn twee kleine grote liefdes.

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?
We hebben niet echt een budget, maar door wekelijks de boodschappen te doen en op te letten bij welke supermarkt, letten we wel op wat we uitgeven. Ik denk dat we tegen de 100 Euro per week uitgeven…

Maak je wekelijks een weekplanning?
Meestal bedenk ik van te voren wel zo’n beetje wat ik/we willen eten die week. En de rest komt in de supermarkt (denk aan aanbiedingen etc.)
Ik let met het maken van de weekplanning vooral op hoe de week eruit gaat ziet. Wat voor diensten heb ik allemaal (wisseldiensten) en wat is dan makkelijk om te eten?

Hoe vaak doe je boodschappen?
Één keer in de week de wekelijkse boodschappen en tussendoor wat we eventueel nog nodig hebben. (Vaak haal ik tussendoor nog wat extra groente en fruit)

Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde lifestyle?
Sinds een aantal weken ben ik helemaal into the Paleo lifestyle. En dat dankzij een personal trainer op mijn werk! Die zag dat ik hard mijn best deed om af te vallen, door veel te sporten/bewegen en op mijn eten te letten, maar het geen resultaat had. Hij vertelde over Paleo en dat ik dat weleens zou kunnen proberen. Dat deed ik en na een week of twee was ik om!
De eerste week vond ik het allemaal maar lastig en wat moest je een hoop in huis halen! Na de tweede week had ik het door en werd het makkelijker. Nu kan ik me een leven zonder paleo niet meer voorstellen. Ik voel me fitter, heb meer energie en ik val eindelijk af.
Soms “zondig” ik en neem ik wat lekkers. (Lees; iets wat ik voorheen altijd zo lekker vond) Meestal met een grote teleurstelling tot gevolg. Ik vind het niet meer lekker (zo zoet!) En krijg steevast daarna een flinke (suiker)dip waardoor ik weer zo intens moe ben, net als voordat ik met paleo begon. Voor mij dan ook reden genoeg om lekker hiermee door te gaan.
Woensdag is mijn vaste vrije dag en ik hou er van om dan echt uit te pakken met m’n ontbijt.
Zo maak ik bijvoorbeeld graag een banana-soft-serve;
ontbijt
Of ik maak bakbanaan, gebakken in kokosolie met nog wel de geur en smaak van kokos. Ik vind dat zo’n fijne, zomerse combinatie!
ontbijt 4
Verder ben ik dol op kip-uit-de-oven
ontbijt 2
en haal ik graag een makreel bij de visboer die hier op zaterdags staat.
ontbijt 3

Zoals je waarschijnlijk wel ziet; ben ik ook dol op avocado… Dat klopt helemaal! Gewoon zo in stukjes/plakjes, geprakt of uit de oven (al dan niet voorzien van een eitje..) Heerlijk!!

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken:
Om te laten zien dat paleo prima tijdens een werkdag kan, heb ik ervoor gekozen een werkdag te beschrijven.

06:15 uur; een cappuccino, op het station gehaald
07:00 uur; een bekertje water en mijn ontbijtje; leverworst, komkommer en wortels
10:00 uur; meloen als tussendoortje
13:45 uur; eindelijk tijd om te eten! Ik eet een ei-muffin met groente, komkommer, hamburgertjes (ik had wat gehakt over van de soepballetjes die ik de dag ervoor maakte) en twee medjoul-dadels.
lunch
17:00 uur; in de trein op weg naar huis drink ik lekker wat kokos-water.
17:30 uur; ik eet een flinke kom zelfgemaakte groentesoep, met ballen :-)
Tussendoor en ’s avonds drink ik groene thee.

Mijn blog:
Ik had een blog, maar ben daar mee gestopt. Misschien begin ik er ooit wel weer aan! Merk dat ik genoeg te vertellen heb…

Marije

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *