Chocoladekoekjes gevuld met salted caramel

Simone Recepten 1 Reactie

Vorige week deelde ik al het recept voor de chocoladekoekjes met notenpasta en pure chocolade als vulling. Die week ervoor was er een heerlijke taart met chocolade en salted caramel. Vorig weekend bedacht ik me die twee kan ik natuurlijk heel goed gaan combineren en daar kwamen onderstaande koekjes uit! Wederom heerlijk en wat ik met dit recept ook een beetje wil laten zien hoe je een bestaand recept net iets kan aanpassen voor een hele andere variant koekjes. Vaak moet je maar net even op het idee komen! Dat is nou net een belangrijke reden dat ik begonnen ben met mijn recepten te delen.

Ingrediënten

75 gram bakbananenmeel
65 gram kokosolie
30 gram cacao
75 gram palmsuiker
1 ei
snufje zout
1 tl bakpoeder

Vulling:
200 gram medjooldadels
Keltisch zeezout naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze aan de kant. Voor de salted caramel haal je de pitten uit de medjooldadels en stop de dadels in de keukenmachine met wat Keltisch zeezout. Maal tot een gladde dadelpasta is gevormd. Eventueel kun je wat water toevoegen als het geheel niet goed fijn word. Zet de salted caramel even apart en ga verder met het maken van het koekjesdeeg.
Smelt hiervoor de kokosolie. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar, voeg het ei en de gesmolten kokosolie toe en roer goed door elkaar tot een deegbal is gevormd. Laat deze een kwartiertje in de koelkast afkoelen. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Maak deze plat en pak dan de salted caramel erbij. Per koekje leg je een flinke schep salted caramel erop en vouw je die er voorzichtig in. Plaats de koekjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 minuten gaar. Let er wel op dat elke oven anders is dus beste hou je de koekjes tussendoor in de gaten. Wanneer ze klaar zijn even laten afkoelen voordat je aanvalt!

chocokoekjes 1 chocokoekjes 2

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: Goddelijke macarons met salted caramel (lactosevrij!) – Vgsnl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *