Een dag uit het leven van… Linda

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Vandaag is het de beurt aan Linda van gezond, ziek en ik. Ik ontmoette Linda voor de eerste keer tijdens een bloggers lunch. Sindsdien ben ik haar blijven volgen doordat ik het knap vind hoe ze met haar ziekte omgaat en natuurlijk omdat ze van die heerlijke maaltijden maakt! Op instagram plaatst ze vaak foto’s van de inhoud van haar lunchtrommels die ze meeneemt naar haar werk dus zoek je nog inspiratie volg haar dan zeker hier.

Wil je ook een keer meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar simone@fitdankzijvoeding.nl

Stel je kort voor

Hallo, ik ben Linda, 38 jaar. Samen met mijn lief en Duitse Herder woon ik in het zuiden van het land. Met onze hond gaat we er graag op uit met name wandelen en struinen door natuurgebieden. Ik werk 32 uur per week als participatiecoach. Dat houdt in dat ik mensen begeleid naar hulpverlening, sociale activering, vrijwilligerswerk, scholing of werk afhankelijk van wat iemand kan. Daarnaast schrijf ik een blog en sinds kort doe ik vrijwilligerswerk als redactielid van het ledenblad van patiëntenvereniging NVACP.
In 2013 werd ik ernstig ziek en kreeg ik de diagnose syndroom van Schmidt. Dit zorgde voor ingrijpende aanpassingen in mijn dagelijkse leven en hierdoor heb ik mijn levensstijl drastisch omgegooid. Dat is een hele zoektocht geweest en is het nog. Ik leef gezonder dan ik ooit heb gedaan, maar ben zieker dan ik ooit ben geweest.

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Ik heb niet echt een budget per week. Sommige boodschappen doe ik eens per maand, andere wekelijks of meerdere keren per week. Ik verwacht dat ik ongeveer € 85,00 per week kwijt ben aan boodschappen. Daarbij probeer ik op alle gebieden zo biologisch en ecologisch mogelijk in te kopen. Vooral wat levensmiddelen betreft.

Maak je wekelijks een weekplanning?

Een weekplanning maak ik niet, omdat ik veel gevogelte en vis op voorraad heb in de diepvries of in blik in de kelder, is er altijd wel wat te kiezen en hoef ik geen weekplanning te maken. Wat groenten en fruit betreft koop ik vooral wat in het seizoen is of in de aanbieding.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Ongeveer twee keer per week. Één keer de meer algemene boodschappen en groenten en fruit. Meestal ga ik nog een keer naar de winkel voor meer verse groenten en fruit. Soms doe ik vaker boodschappen als ik iets vergeten ben of geen zin had om meerdere winkels in één keer af te gaan. Daarnaast bestel ik ook boodschappen online. Zo bestel ik eens per maand een pakket biologische kip. Maar ook mijn deodorant en tandenborstel bestel ik online, net als sommige soorten meel of kant en klare Paleo bakmixen.

Volg je een bepaald dieet of heb je een bepaalde lifestyle?

Nadat ik ziek werd, ben ik gaan kijken of ik invloed kon uitoefenen op mijn gezondheid door anders en gezonder te gaan eten en leven. Dat begon met het schrappen van gluten, daarna zuivel en omdat dat zoveel opleverde ben ik verder gaan kijken en kwam ik uit bij Paleo. Waarbij niet alleen het dieet me aansprak en logisch leek, maar ook de leefwijze die erbij hoort.Toen ik merkte wat Paleo voeding voor mij en mijn lijf deed, had dat een sneeuwbaleffect naar andere leefgebieden. Bijvoorbeeld wat verzorgingsproducten, schoonmaakproducten, maar zeker ook op het gebied van beweging en bioritme. Sinds begin dit jaar ben ik gestart met een behandelplan via Birgit Spoorenberg (praktijk Salutogenese) waarbij er nog wat extra eliminaties wat voeding betreft bijkwamen zo eet ik geen zoogdierenvlees of andere zoogdierproducten meer. Ook eet ik geen nachtschades behalve tomaat en paprika die aan de plant gerijpt zijn. Daarnaast heb ik een aantal voedingssupplementen voorgeschreven gekregen om mijn lichaam een reset te geven. Ik mis mijn oude voeding niet. Al helemaal niet omdat ik voel dat het niet goed voor me is als ik het per ongeluk toch binnenkrijg. Laatst kreeg ik tijdens een cursus vlierbloesemsiroop aangeboden. Ik proefde het en de suiker droop er af. Dat merkte ik daarna meteen. Ik kreeg het erg warm, voelde me opgejaagd en na een tijdje begon mijn buik te protesteren. In mijn tuin heb ik een moestuintje aangelegd en ik heb allerlei eetbare planten in mijn tuin gezet en laten staan. Door de wildpluk wandelingen en lezingen die ik heb bijgewoond weet ik nu dat onkruid soms helemaal geen onkruid hoeft te zijn, maar een hele smaakvolle aanvulling kan zijn op je voeding.

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je hebt gegeten en gedronken

Zaterdag 28 mei.
Ook op zaterdag ging hier de wekker vroeg af. Met een goede reden want mijn keuken wordt verbouwd. Dus op dit moment is het kamperen in de woonkamer met een tweepits elektrisch kookstelletje en mijn losse oven.
07:05 Glas water met opstart medicatie. Door mijn schildklieraandoening moet ik minimaal een half uur voordat ik ga eten mijn medicatie innemen.
2016-05-28 09.54
08:30 Na wat ochtendrituelen (ademhalingsoefening van Wim Hoff, verfrissende douche en wandeling met de hond) is het tijd voor ontbijt. Gisteravond heb ik een chia-pudding gemaakt met banaan, amandelmelk, cacao, zonnebloempasta en chiazaad. Vanmorgen heb ik er nog wat gemengde noten over gestrooid om het helemaal af te maken. Bij mijn ontbijt heb ik een mok venkelthee gedronken en een glas water met de rest van mijn ochtendmedicatie en supplementen.
09:15 Nog een mok venkelthee gedronken tijdens het uitwerken van een interview voor het ledenblad van de bijnierpatiëntenvereniging NVACP.
10:45 Tijd voor een mok kamillethee.
2016-05-28 18.32
12:00 Lunchtijd. Een lekkere salade met courgetti, zeewierspaghetti, kalamata olijven, zongedroogde tomaten en tijgergarnalen. Als dressing olijfolie met Himalaya zout peper en een beetje dille. Met daarbij een mok kamillethee en mijn middagsupplementen.
2016-05-28 14.00
14:00 – 16:00 Wildplukwandeling in Den Bosch op de Graafse Akker georganiseerd door Geertje Jansen van Wandeloogst (zie hier of hier voor meer informatie). Gestart met een glaasje madeliefjeslimonade en daarna tijdens de wandeling van alles geproefd en geroken onder andere zevenblad, duizendblad, braamblad, boerenwormkruid, hondsdraf, bijvoet, melde, smalle weegbree, meidoorn, vlierbloesem, brandnetel en riet. Aan het eind afgesloten met een glaasje vlierbloesemlimonade en toastjes met eigen gemaakte kruidenboter. De toastjes heb ik niet gegeten maar de boter heb ik wel een beetje geproefd en was erg lekker. Tijdens de wandeling heb ik wat planten geplukt voor de salade bij het avondeten.
17:00 250 ml unoco raw biologisch kokoswater omdat het zo lekker is en het met het warme weer goed hydrateert.
2016-05-28 18.30
18:30 Avondeten. Gestoomde zalmfilet met Provençaals gekruide pastinaakfrietjes uit de oven met een salade met vogelmuur en melde van de Graafse Akker en Lollo bionda, rucola, viooltjes en maagdenpalmbloempjes uit eigen tuin. Op de salade een dressing van walnootolie met Himalaya zout en peper. Daarbij een glas water, medicatie en supplementen. Als toetje twee kopjes koffie met amandelmelk.
21:30 mok sterremix thee
22:30 glas water met laatste supplementen.

Mijn blog
Mijn blog heet Gezond, ziek & ik. Gezond omdat ik gezonder leef dan voordat ik ziek werd en hoop zo gezond mogelijk te blijven of zelfs gezonder te worden. Ziek omdat ik helaas ziek ben en daar best wel wat aanpassingen voor heb moeten doen in mijn leven, en om te vertellen hoe het is om te leven met de zeldzame ziekte die ik heb. En dan ben ik er zelf ook nog, want door een ziekte staat je leven ineens op z’n kop, door de aanpassingen raak je jezelf een beetje kwijt en loop je kans dat de ziekte gaat overheersen. Dus schrijf ik over de zoektocht naar een gezond mogelijk leven met mijn ziekte en wat ik daarbij tegenkom en meemaak en hoe ik daarin mezelf blijf en mezelf herontdek. Mijn blog kun je vinden op gezondziekenik.wordpress.com. Er is ook een facebookpagina waarop ik de artikelen van mijn blog deel en daarnaast artikelen die ik interessant vind www.facebook.com/gezondziekenik. Op instagram deel ik vooral foto’s van wat ik eet en daar kun je me vinden als gezondziekenik.

Linda

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *