Dubbele chocoladetaart met salted caramel

Simone Recepten Laat een reactie achter

Deze keer op chocolade vrijdag dubbelop chocolade en ook nog salted caramel erbij! Voor Moederdag had ik namelijk deze heerlijke taart gemaakt. Het begon weer eens als een experiment maar het eind resultaat is echt geweldig! De bodem had ik deze keer met amandelmeel gemaakt. Voor de salted caramellaag heb ik een deel van het recept voor salted caramel cups van Susan van Mesa Verde gebruikt: klik hier voor het recept van de paleo salted caramel cups. Bovenop een heerlijke romige chocoladelaag. Bij de chocoladelaag was het even spannend of hij genoeg zou gaan opstijven zodat je mooie taartpunten kan snijden, maar zoals je op de foto’s ziet helemaal gelukt! Mijn man bleef maar zeggen dat hij deze taart zo ontzettend lekker vond dus misschien maak ik hem met Vaderdag nog wel een keer ;) sstt.. niet vertellen hoor.

Ingrediënten voor de bodem

50 gram amandelmeel
50 gram kokosrasp
25 gram cacao
1-2 tl yaconsiroop
50 gram kokosolie

Ingrediënten voor de salted caramellaag

10 medjooldadels
Keltisch zeezout

Ingrediënten voor de chocoladelaag

65 gram kokosolie
180 gram kokosroom
3 el palmsuiker
1 tl vanille extract
6 el cacao

Bereidingswijze

Maak de bodem volgens dit recept. Haal de pitten uit de medjooldadels en stop deze in de keukenmachine met wat Keltisch zeezout. Maal tot een gladde dadelpasta is gevormd. Eventueel kun je wat water toevoegen als het geheel niet goed fijn word. Smeer de pasta bovenop de bodem wanneer deze is uitgehard.

Voor de chocoladelaag neem je 90 gram kokosroom en die verwarm je in een steelpannetje samen met de palmsuiker en kokosolie op een laag vuurtje. Wanneer alles gesmolten is kun je het vanille-extract toevoegen en de cacao. Goed blijven roeren tot het geheel iets is afgekoeld. Nu kun je de overige kokosroom erdoor roeren en daarna schep je de room bovenop de salted caramellaag. Laat het geheel in de koelkast goed opstijven. Nu kun je de taart naar wens nog wat versieren en daarna lekker genieten!

1 2 3 4 5

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *