Een dag uit het leven van… Dorien

Simone Een dag uit het leven van... 1 Reactie

Vandaag de beurt aan Dorien! Dorien is op dezelfde dag als mij begonnen met PBP. Lees je mee wie Dorien is? Je kunt haar volgen via Instagram

Links +/- 75 kg Rechts 69,5 kg

Links +/- 75 kg Rechts 69,5 kg

Hoi hoi!
Ik ben Dorien, 21 jaar en momenteel werk ik in de plaatselijke buurtsupermarkt en doe hierbij een thuisstudie voedingsdeskundige. Ik woon nog thuis bij mijn ouders, wat aan de ene kant zijn voordelen heeft maar aan de andere kant zo ook enkele nadelen. Ik heb niet altijd invloed op wat er in huis is, mijn moeder houdt veel rekening met mij wat betreft het boodschappen doen, maar het is en blijft anders wanneer je je eigen boodschappen in huis haalt. Ook met avondeten doe ik niet altijd met het gezin mee en vraag ik regelmatig om voor mij iets anders te maken (Bijv. een groenteburger met groente) wat ik soms best vervelend vind. Maar voor alsnog gaat dit hartstikke prima en heb ik het ook super goed thuis! Wel geef ik natuurlijk geld uit aan eten, als ik iets wil bakken/koken of een nieuwe yoghurt of chocolade op de markt zie die ik wil proberen. Ook bestel ik regelmatig een pakketje van de Body & Fit shop, dit is voor mij gewoon een hele goede aanvulling op mijn dagelijkse voeding.

Eigenlijk ben ik al zolang ik me kan herinneren bezig met voeding. Op de basisschool in groep 7, zei de schoolarts dat ik overgewicht had. Ik weet nog dat ik me hier heel rot over voelde. Toen ik thuiskwam had mijn papa veel informatie gezocht en via voedingscentrum heel wat A4’tjes uitgeprint met daarop verschillende voedingsmiddelen met daarbij de calorieën die daar in zaten. Ik heb toen een tijdje een schriftje bijgehouden met wat ik at en op hoeveel kcal ik uitkwam. Achteraf gezien ben ik altijd een beetje ‘’stevig’’ geweest, maar ik begon echt (ongemerkt) te groeien toen ik op mijn 15e verkering kreeg. Binnen no-time heb ik er aardig wat kilootjes bij opgewerkt en uiteindelijk op mijn hoogtepunt was ik 79.5kg. (ik ben 1.62). Oké, dat kon natuurlijk niet langer dus goed op mijn voeding letten en in die tijd begonnen met hardlopen. Ik ben in korte tijd best veel afgevallen, volgens mij was ik 5 maanden later ongeveer 72kg. Hier ben ik ook voornamelijk op blijven steken (2 jaar lang). Ik ben blijven sporten (hardlopen, handbal & fitness) was een poosje 70kg en na een zomervakantie of kerstperiode weer 72/73 kg.

November 2015 was ik er klaar mee, ik was veel bezig met mijn voeding, maar onder die 70kg komen lukte toch steeds maar niet. Natuurlijk weet ik dat ik in de weekenden veel verpestte, maar ik had toch een soort stok achter de deur nodig. 7 December (2015) ben ik gestart met mijn personal body plan. Ik had hier veel over gelezen en wou het toch graag proberen. (Ja in december, met de kerstdagen, mijn broer & mijn eigen verjaardag, oud en nieuw etc.) Achteraf heel blij dat ik dit gedaan heb, want in plaats van aankomen ben ik in deze maand toch wat afgevallen!
Op dit moment heb ik best wat resultaten behaald met pbp, maar nog niet zo groot dat ik mijn droomfiguur bereikt hebt. Op een gegeven moment was ik klaar met het tellen van mijn calorieën en ook de handpalmmethode is niets voor mij. Op dit moment heb ik 2 weken niets geteld en vooral gegeten op gevoel, dit ging eigenlijk heel erg goed! Ik weet dus voor mijzelf hoe ik een goede balans behoudt. Afgelopen donderdag heb ik toch weer besloten te gaan tracken (en wel in Myfitnesspal) ik vind dit gewoon een erg fijne app. Als ik nog een klein stapje extra zet en iets strenger voor mezelf ben raak ik die laatste kilo’tjes (of cm’s, want eigenlijk moeten we niet letten op de kg hè..) toch nog kwijt. Verder heb ik geen bepaald dieet/allergie/of leefstijl wat ik volg, ik zou wel graag proberen veganistisch te eten maar ik vind dit zo lastig, dat ik dit tot op heden nog niet geprobeerd heb.

Hieronder heb ik een dagschema uitgewerkt wat ik zoals heb gegeten.
De dag die ik heb bijgehouden was op een heerlijke, zonnige vrije dag.

Ontbijt

7:30 Ontbijt: Havermout, zwarte koffie & een vis olie supplement. – 40gram havermout + 320 ml water + 12 gram whey perfection vanilla + ½ appel & kaneel

Ik ben van 9 – 10.30 in de sportschool, daarna neem ik bij thuiskomt een licht tussendoortje

tussendoortje

11:00 Tussendoortje: 4 plakjes kipfilet met zoetzure augurken

Daarna maak ik een wandeling naar de supermarkt om wat sla te halen voor mijn salade die ik ga maken voor de lunch

lunch

12:30 lunch: Lekkere schaal vol salade met o.a gekookt ei, tomaat, komkommer, gegrilde paprika, courgette & champignons, cottage cheese met mosterd als dressing en een paar plakjes gerookte kipfilet. Hierbij drink ik een kopje gemberthee. Ik heb de hele dag een flesje water aan mijn zij, om voldoende te drinken.

Ik zit heerlijk te genieten in de zon met mijn lesstof voedingsdeskundige als mijn hardloopmaatje een berichtje stuurt of we om 14.30 zullen hardlopen, dus dat doen we!

15:30 Tussendoortje: Clean protein bar cookie dough almond (Heerlijk)!

diner

17:15 Avondeten: Kipfilet met roerbakgroente, gebakken in kokosolie en om smaak te maken (voegt mama) sambal en chilisaus toe. Mama maakt voor haarzelf rijst en voor mij quinoa. Daarbij op mij bord een klein prutje van witlof met ham/kaas, waar ik een klein beetje van wou hebben. Hierbij drink ik water en neem ik een multi-woman supplement.

chocolade bananenijs

20:30 Koffietijd: Mijn vriendje is op de koffie en ik neem 2 kopjes koffie met koffiemelk. Sinds vorige week maak ik met mijn nieuwe staafmixer bananenijs dus dit ging ik even lekker voor hem klaarmaken. Hier moest ik natuurlijk zelf ook een paar lepels van meepikken. Yum!

21:45 Pre bedtime: Voordat ik naar bed ga neem nog 250gram magere kwark en wat stukjes ananas.

Gedurende deze dag eet ik in totaal:
Kcal: 1591 Kh: 139gram Eiwitten: 150gram Vet: 38gram & Vezels: 50gram

* Ik ben te volgen op Instagram: dorien6
* Ik eet niet elke dag volgens precies deze verhoudingen, dit ligt er ook aan hoe fanatiek ik die dag ben geweest, ik heb een fitbit waar ik mooi op kan zien hoeveel ik dagelijks verbrand, ideaal!

bekijk ook

Comments 1

  1. Lodi

    Yummie die bananenijs, dat ziet er heerlijk uit. Ik zelf heb ook een fitbit en vul elke dag in wat ik eet. Zo merk ik vooral wanneer ik gesport heb dat ik gewoon meer moet eten. Ondertussen weet ik ook wel een beetje wat ik nodig heb. Succes met je studie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *