Een dag uit het leven van… Lodi

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Vandaag is het de beurt aan Lodi van Lodiblogt. Lodiblogt is een blog over alles wat Lodi bezighoudt. Kinderen, sporten, gezondheid en de creatieve werkjes die ze maakt. Net als mij is ze een gewichtsconsulente dus ik ben reuze benieuwd naar haar eetpatroon. Jij ook? Lees dan gauw verder:

Ook een keer meedoen? Stuur een mailtje naar simone@fitdankzijvoeding.nl

Stel je kort voor:

Ik ben Lodi, 42 jaar. Getrouwd en moeder van twee zoontjes van 8 en 6 jaar oud. Ik ben gewichtsconsulent en heb een eigen praktijk Balans gewichtsconsulent. Ik werk vanuit huis. Ik kom vanuit de zorg. Ik heb jaren als verpleegkundige en teamleider binnen verschillende ziekenhuizen gewerkt. Doordat de zorg voor onze chronische zieke zonen te veel werd, ben ik gestopt met buitenhuis werken. Als gewichtsconsulent en lifestyle-blogger op lodiblogt.nl heb ik het druk en vermaak ik me prima.

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Mijn wekelijkse boodschappenbudget is ongeveer 80 euro.

Maak je wekelijks een weekplanning? 

Ik maak twee keer per week een planning. Wanneer ik mijn boodschappenlijstje maak, let ik op dat we genoeg groente binnen krijgen. Ik probeer een keer per week vis te eten en een keer per week vegetarisch.

Hoe vaak doe je boodschappen? 

2 x per week doe ik mijn boodschappen. Ik maak een boodschappenlijstje en plan van te voren wat we wanneer gaan eten. Ik doe ook echt mijn boodschappen aan de hand van een boodschappenlijstje, anders raak ik echt de weg kwijt, van wat ik nodig heb. Mocht ik nog iets vergeten of nodig hebben dan haal ik het even, want de winkel is vlakbij.

Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde lifestyle? (Paleo, Weston Price, Hormoonfactor) 

Ik eet eigenlijk naar de richtlijnen goede voeding, dit is ook wat ik mijn cliënten aanleer. Ik let goed op de verhoudingen, koolhydraten, vetten en eiwitten. Ik tel geen calorieën, maar let er wel op, dat wanneer ik gesport heb, ik meer eet dan wanneer ik de hele dag niets doe. We eten genoeg fruit en groente. Ook eet ik brood ( producten) en probeer genoeg te variëren.

Ik eet in principe naar de 80%-20% regel. 80% gezond en in het weekend 20% ongezond. In ons geval is dat vaak een wijntje of biertje met een snack.

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken.

home made granola

7:30 Magere yoghurt met home made granola en een halve banaan.

tussendoortje

10:00 Rijstcracker met pindakaas en een peer

lunch

12.00 Twee snee volkoren brood met kipfilet en komkommer en Zuivel spread light met tomaatjes . Een volkoren cracker met geitenkaas en een glas half volle melk.

15.00 Een plak volkoren ontbijtkoek en wat druiven

avondeten

18.00 Aardappelen en jus, wortelen en kipfilet.

19.00 Twee bekers Latte Macchiato

21.00 Handje ongezouten nootjes

De hele dag door drink ik thee en water. Ik om ruim aan mijn 2 liter drinken.

Lodi

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *