Een dag uit het leven van… Marinka

Simone Een dag uit het leven van... 9 Reacties

Vandaag het allereerste artikel in de nieuwe rubriek een dag uit het leven van… Niemand minder dan Marinka van Eetpaleo bijt de spits af! Naast een geweldige website met een heleboel lekkere recepten heeft Marinka ook 2 boeken geschreven en een speciaal Eetpaleo suikervrij programma ontworpen. Ik zie haar als een grote inspiratiebron. Zijn jullie ook net zo benieuwd als mij wat Marinka zoal op een dag eet? Lees en kijk dan gauw verder.
Volg Marinka ook op Instagram daar zie je nog veel meer lekkere maaltijden voorbij komen!
Lijkt het je leuk om ook mee te doen stuur dan een mailtje naar simone@fitdankzijvoeding.nl

Stel je kort voor: 

Hi allemaal! Ik ben Marinka en misschien heb je mij weleens gezien op de website EetPaleo.nl. Ik ben 28 jaar oud/jong en ik woon samen met mijn vriend en 2 Paleo katten in Tilburg. In het dagelijks leven run ik mijn eigen bedrijf als ZZP-er: EetPaleo. Daar komt heel veel bij kijken, en ik vind het ontzettend leuk om te doen. Zo houd ik natuurlijk de klantenservice en social media bij, maar ik pak ook zelf alle pakketjes in die via mijn webshop worden besteld. Meestal ben ik ook wel in de keuken te vinden om nieuwe recepten te ontwikkelen voor kookboeken en/of mijn website. Al met al een baan waarbij ik 40-50 uur per week aan het werk ben.

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Pfoe, echt een budget hebben mijn vriend en ik niet en het verschilt per week wat we uitgeven aan voeding. Vanwege mijn werk lopen de kosten soms behoorlijk hoog op. Omdat ik heel vaak nieuwe recepten maak met producten die nog niet in het seizoen zijn, liggen de kosten echter wat hoger dan in het gemiddelde gezin. Wel kopen we 95% van onze boodschappen biologisch, grasgevoerd vlees en wild gevangen vis.

Maak je wekelijks een weekplanning? 

Nee, helemaal niet. Ik raad iedereen die Paleo eet en het lastig vindt altijd aan om een weekplanning te maken (ik hamer er zelfs op ;-) ), maar voor mezelf doe ik dat dus helemaal niet. De vriezer ligt altijd vol met vlees (dat bestel ik in grote hoeveelheden). Ik koop een paar keer per week een heleboel groenten en wat vis, en vervolgens maak ik er wat lekkers van. Afhankelijk van waar ik zin in heb.

Hoe vaak doe je boodschappen? 

Zo’n 2 à 3 keer per week. Maar wanneer ik een nieuw kookboek aan het maken ben dan wel 5 keer per week.

Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde life-style? (Paleo, Weston Price, Hormoonfactor) 

Ik eet helemaal Paleo, inmiddels al 6 à 7 jaar. Ik ben op die manier gaan eten omdat ik op mijn 16e ME/CVS kreeg en ik daar heel graag vanaf wilde komen. Dat is gelukt, en voeding heeft daar een heel grote rol in gespeeld.

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken.

Maandag:Maandag collage

8:30 Groot glas water met multivitaminen en magnesium erin.

9:00 ‘Chocoladethee’ van heet water, veel ghee, MCT olie, koekkruiden, vanille, cacao en collageen.

12:30 Geroosterde spruitjes, ui en zoete aardappel (uit de oven) met gerookte makreel.

15:00 Ik was gezellig op visite bij een vriendin en we aten samen een stukje Paleo pompoen-cheesecake.

19:30 Gebakken schapenworst met gewokte groenten (broccoli, bosui, ui, met Baharat kruiden) en een halve avocado

22:00 Groot glas water met multivitaminen.

Dinsdag:Dinsdag collage

8:30 Groot glas water met multivitaminen en magnesium erin.

11:00 Smoothie bowl van 2 kleine avocado’s, boerenkool en diepvriesfruit/groenten (pompoen, pastinaak, banaan en mango) met wat cacao nibs en kokosvlokken erop.

15:00 Werkoverleg in Amersfoort met een vriendin, we dronken in de stad een Kurkuma Latté bij SEM (sla en meer). Dit is een warm drankje van opgeschuimd amandelmelk, kurkuma en zwarte peper (zonder zoetigheid erin).

17:00 Stukje heel pure chocolade bij de thee. (werkoverleg)

19:00 Pompoen en zoete aardappel uit de oven met kipgehakt en een salade van bosui, kiemen, zeekraal en avocado. Met een sausjes van knoflook, baobab, olijfolie, ras el hanout en water. (na afloop van het werkoverleg, gemaakt door een vriendin van mij)

22:30 Groot glas water met multivitaminen.

Tussendoor dronk ik op alle dagen regelmatig water en vooral heel veel kruidenthee en soms groene thee.

Marinka

bekijk ook

Comments 9

 1. Birgit

  hallo Marinka, wat zijn de multivitaminen en waar haal je ze

  leuk dat we eens een dagje zien wat jij zoal eet en ook de hoeveelheden
  nog een leuke dag\hartelijke groet, Birgit

 2. Monique

  Waarom moet je nog vitamines nemen als je zoveel groente en fruit eet? En hoeveel magnesium neem je per dag?

  1. Marinka

   Niets moet, maar met een redelijk stressvol leven én de gesteldheid van de groenten en vruchten in Nederland (ja, ook biologisch) is het nagenoeg onmogelijk om aan voldoende vitaminen en mineralen te komen om optimaal te kunnen functioneren.
   Magnesium neem ik af en toe, alleen als ik spierpijn heb, een flinke theelepel vol.

 3. Bianca

  Hoi Marinka,
  Zo fijn om te lezen hoe jou dag eruit ziet. Doordat Paleo ook al even in mijn leven zit ben ik zéér geïnteresseerd in de manier waarop dat het beste verloopt. Ik lees alleen wel over een aantal dingen waar ik vrijwel niks van weet. Welke soort multivitamine en magnesium kun je met water vermengen in je glas water? En wat is MCT olie? Ik weet wel wat collageen is, maar heb geen idee waar ik dat kan kopen en waar ik ook nog mijn ‘thee’ mee kan maken….
  Zijn véél vragen, ik weet het.
  Maar iig bedankt voor de antwoorden.
  Mvg,
  Bianca

  1. Marinka

   Hi Bianca! De Nutreince multi kun je oplossen in water en magnesium is van verschillende merken verkrijgbaar in poedervorm. Ik gebruik die van Mag365 :-) (smaakt nog lekker ook, zelfs de neutrale versie). Dit koop ik bijv. bij Paleo-Store.nl.
   Collageenpoeder kun je het beste van het merk Great Lakes kopen (de groene bus), dat vind je o.a. bij Helfi.nl of PuurMieke.nl.
   En MCT olie is een extract van kokosolie, het is altijd vloeibaar (in tegenstelling tot kokosolie) en werkt wat sterker. Het geeft vooral een betere concentratie. Dit vind je ook bij Helfi.nl.
   Het exacte recept voor de ‘thee’ vind je trouwens hier, dat leest misschien wat makkelijker ;-)
   https://www.eetpaleo.nl/ontbijt/met-deze-romige-chocolade-thee-begin-ik-mijn-dag-het-liefst/

   Hopelijk is het zo iets duidelijker allemaal!

 4. Silphya

  Hoi Marinka,

  Leuk om weer een dag van jou te zien. Net als Bianca ben ik ook benieuwd naar de vitaminen, magnesium etc.

  1. Marinka

   Hoi Sylphia! Mijn multi is van Nutreince en de magnesium van Mag365 :-) Ik bestel ze meestal via Paleo-Store.nl. De multi is behoorlijk prijzig (of wat zeg ik, het is gewoon duur..) maar ik kan er niet omheen dat ik het verschil echt merk. Zelfs mijn vriend die best sceptisch is in dat soort dingen neemt het ook omdat hij zich er beter bij voelt. De vitaminen zitten er allemaal in de geactiveerde vorm in en daardoor zijn ze heel goed opneembaar en dus bruikbaar voor het lichaam. Bij heel veel multi’s is dat niet het geval.

 5. Nicky

  Hoi Marinka, ik drink ook veel water met pure magnesiumolie erin, van Regeneris magnesium. In een glas water een paar spuitjes olie, smaakt wel zoutig, maar is pure magnesium olie. Gebruik ook B12 en D3 druppels. Misschien toch eens de multivitamine van jou proberen. Eet niet helemaal Paleo, maar ben heel benieuwd naar de recepten van wat jij hier hebt geschreven. P.S. ik gebruik ook voetbaden van Magnesium zoutkorrels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *