Gemarineerde garnalen

Simone Recepten Laat een reactie achter

Mijn man en ik zijn altijd al dol geweest op garnalen. Hollandse, Noorse of van die grote gamba’s we vinden ze allemaal lekker. Het allerlekkerste vonden we altijd garnalen die lekker gemarineerd zijn met bijvoorbeeld knoflook. Toen we er eenmaal bewust van werden wat er allemaal in die kant en klare gemarineerde garnalen zit aan onnodige toevoegingen hebben we ze een lange tijd niet meer gegeten. Tot ik op het idee kwam om ze zelf maar eens te maken. Ik koos voor simpel, maar doordat deze combinatie van ingrediënten gewoon zo goed bij elkaar past was het een grote hit hier thuis! Heerlijk om als voorgerecht of bijgerecht te eten, maar je kunt ze ook aan een gerecht toevoegen. Binnenkort deel ik op VoedZo een recept waar ik deze garnalen in heb verwerkt.

Ingrediënten

300 gram garnalen naar keuze
3 teentjes knoflook
1 el olijfolie
1 el citroensap
Zout en peper

Bereidingswijze

Stop de garnalen in een schaal die groot genoeg is om alles goed door te kunnen roeren. Pers de knoflookteentjes uit boven de garnalen. Voeg de citroensap, olijfolie, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel nu in de koelkast marineren zodat de smaak goed in de garnalen kan trekken.

gemarineerde garnalen

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *