Kruidnoten fudge

Simone Recepten 3 Reacties

Het is weer vrijdag, de dag van de chocoladerecepten. Dat gecombineerd met het feit dat we volop in de Sinterklaas tijd zitten zorgde ervoor dat ik aan kruidnotenfudge begon te denken. Ik zag een fudge voor me met hier en daar een kruidnoot. Geniaal idee leek het me totdat ik besloot het eens te googlen, bestaat het gewoon al :)

Gelukkig waren de versies die ik zag met witte chocolade en ben ik alsnog lekker aan de slag gegaan met een iets verantwoordere versie. Nu is het niet de bedoeling dat je de fudge achter elkaar op gaat eten omdat je het idee hebt dat het gezond is (ik zeg het er voor de zekerheid maar even bij) maar door de hoeveelheid vetten die erin zit verzadigd je snaai behoefte gelukkig al snel.

Ingrediënten

160 gram chocola naar keuze
50 gram cacaoboter (kun je vervangen door kokosolie)
100 ml kokosroom
2 handenvol kruidnoten

Bereidingswijze

Smelt al roerend de chocola samen met de cacaoboter au bain Marie. Wanneer het bijna allemaal gesmolten is kun je de kom eraf halen maar blijf nog even roeren tot echt alles is gesmolten. Voeg dan de kokosroom toe en meng totdat deze ook goed is opgenomen. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg een handje kruidnoten op de bodem. Giet hier het chocolademengsel over en strooi hier de overige kruidnoten overheen. Zet het geheel voor minstens 4 uur (het liefst een nachtje) in de koelkast om uit te harden. Snij hierna met een scherp mes de fudge in stukken. Bewaren in de koelkast.

 

pepernotenfudge 1 pepernotenfudge 2 peprnotenfudge 3

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Comments 3

  1. Pingback: 10 betere Sinterklaas recepten

  2. Pingback: 23 Heerlijke & gezonde recepten voor Sinterklaas - Speeltuin

  3. Pingback: 23 Heerlijke & gezonde recepten voor Sinterklaas - FoodQuotes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *