Zelf chocoladeletters maken

Simone Recepten Laat een reactie achter

Een tijdje terug deelde ik al wat tips voor het kopen of maken van chocoladeletters. De versie die ik toen deelde was gemaakt met roomboter. Vanwege de koemelkallergie van mijn dochter heb ik het recept aangepast en palm shortening gebruikt. Misschien zou kokosolie ook kunnen, maar dit heb ik zelf niet getest. Probeer jij dit wel en lukt het, wil je dat dan met ons delen?

Ingrediënten

100 gram chocolade naar keuze
10 gram palm shortening
Vel bakpapier

Bereidingswijze

Smelt 80 gram van de chocolade au bain Marie. Wanneer het net gesmolten is draai je het vuur uit en voegt de rest van de chocolade en de palm shortening toe. Roer totdat alles goed gesmolten en zacht is. Laat even afkoelen zodat het niet meer super vloeibaar is. Schep het chocolademengsel nu in een spuitzak en spuit letters op een vel bakpapier. Versier eventueel nog de letters en laat ze op een droge koele plek weer hard worden. chocoladeletter 1 chocoladeletter 2 chocoladeletter 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *