Chocoladeletters tips (6)

Simone Tips 1 Reactie

Nu de kinderen ouder worden ontdekken ze steeds meer hoeveel producten er allemaal te koop zijn. Eerst waren ze met Sinterklaas gewoon tevreden met zelfgemaakte pepernoten in de week rond 5 december. Nu zien ze begin oktober al de pepernoten en chocoladeletters in de winkel. We hebben dit jaar om deze reden al veel eerder pepernoten gebakken en we gaan proberen om zelf chocoladeletters te maken. Laatst hebben we samen in de winkel alle mooi versierde chocoladeletters bekeken en nee dan vragen ze niet of we die gaan kopen, maar als moeder wil je ze toch af en toe verwennen. Door de koemelkallergie van de jongste 2 kunnen we niet zomaar iets kopen en het liefst letten we ook op de suikers. De hoeveelheid suiker van een chocoladeletter zal niet heel laag zijn, maar voor speciale gelegenheden maken we wel een uitzondering. Zolang het mogelijk is gaan we dan wel voor suikers die zo min mogelijk bewerkt zijn. Wat volgens mij dan de beste opties zijn lees je hieronder.

  • Zelf chocola maken of een reep smelten en dan gieten in een mal

Het is moeilijk om aan goede mallen te komen voor het gieten van eigen letters. Met een beetje rondzoeken op internet heb ik deze gevonden. Als iemand nog een beter adres vind dan hoor ik het graag! Eenmaal gekocht kun je ze natuurlijk elk jaar weer gebruiken zolang je er voorzichtig mee bent.

  • Chocolade letters met een spuitzak op bakpapier maken

Binnenkort zal ik deze versie uitproberen in een zuivelvrije variant. Kun je niet wachten kijk dan bijvoorbeeld hier voor een variant met roomboter. Inmiddels staat mijn zuivelvrije versie ook online!

  • Kopen bij puur Mieke

Wanneer je weinig tijd of zin hebt kun je sinds dit jaar ook allergenenvrije chocolade letters kopen bij puur Mieke. Klik hier voor meer informatie en bestellen. Wees er wel snel bij want ze gaan natuurlijk hard en op = op.

Chocoladeletter

Bewaren

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: Zelf chocoladeletters maken | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *