Review My paleo Patisserie

Simone Reviews Laat een reactie achter

Via Instagram volg ik al een hele tijd the urban poser vanwege de mooie foto’s. Dus toen ik erachter kwam dat ze een boek aan het maken was, wilde ik deze erg graag hebben. Het leek me lastig om eraan te komen aangezien het een Amerikaans boek is en ik niet zo bedreven ben in het bestellen van spullen uit het buitenland. Bleek hij gewoon ook bij bol.com te krijgen te zijn!

Het boek is wel voor de gevorderde bakker, echte patisserie en geen gewone koekjes en cake. Wanneer je aan de slag gaat met de recepten moet je dus echt de tijd nemen en de kinderen (als je die hebt) even niet laten helpen. De meeste recepten zijn echt goed te doen, de wat moeilijkere vergen enige oefening. Zo heb ik bijvoorbeeld een taartbodem gemaakt voor bij de mangoroom. Dat recept was erg makkelijk om te gebruiken. Daarna heb ik de pizzabodem gemaakt die koste iets meer moeite en hoewel ik niet helemaal tevreden was over het beslag, bleek het eindresultaat erg goed te zijn.

Het boek begint met wat uitleg over welke ingrediënten er gebruikt worden in het boek. Daarna volgen de verschillende hoofdstukken: fillings & more, frostings & glazes, choux pastry, tarts, cakes, cookies, ice cream & frozen desserts, marshmallows en savory pastries. Een aantal recepten is flink uitgewerkt met foto instructies achter in het boek.

Wat ik erg handig vind is dat de index op 3 manieren is ingedeeld. 1 op basis van allergenen, zodat je makkelijk ziet welke recepten zonder ei en/of noten zijn. 1 voor de recepten waarbij kleine foto’s staan zodat je een mooi overzicht hebt en de laatste op alfabet om snel te vinden wat je zoekt.

Om deze review niet te lang te maken volgen hier wat foto’s zodat je kan zien waarom je dit boek gewoon wil hebben. Zelfs als je niets eruit gaat maken en alleen maar vol bewondering naar de foto’s kijkt. De creaties zijn gewoon puur kunst!
my paleo patisserie my paleo patisserie 4 my paleo patisserie 2 my paleo patisserie 5 my paleo patisserie 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *