Review Smakelijck van Williene Klinck

Simone Reviews Laat een reactie achter

Het boek waar ik het vandaag over wil hebben is geschreven door Williene Klinck. De titel is Smakelijck met als ondertitel groenten voor elk moment van de dag. Alle recepten in het boek zijn e-nummervrij, geraffineerde suikervrij, witmeelvrij, tarwevrij en vegetarisch.

De reden waarom Williene groenten als thema voor haar boek heeft gekozen daar kan ik me echt in vinden. Teveel mensen eten groenten alleen bij de avondmaaltijd en dan niet eens elke dag. Het huidige advies is 2 ons groente per dag en vele halen dit niet eens. Net als Williene zou ik hier graag verandering in zien en ben ik blij met dit boek vol heerlijke recepten.

Als eerst geeft ze wat meer informatie over groenten en vertelt welke groenten in de verschillende seizoenen te verkrijgen zijn. Verder deelt ze nog tips zoals hoe krijg je je kinderen aan de groenten. Ook vind je achterin het boek een handige receptenindex zodat je een recept snel kan opzoeken.

De recepten zijn opgedeeld in verschillende categorieën: om mee te beginnen, 12 uur, tussendoor, aan tafel, bij de borrel en basis. Voor ieder wat wils zou ik zeggen! Soepen, salades maar ook foe yong hai met saus, groentechips, sushi en mini quiches.

Waar ik zelf altijd blij van word bij een kookboek zijn de foto’s die bij de gerechten horen. Hoe lekker een gerecht ook is zonder foto zal ik niet snel het recept uit proberen. Bij dit boek werd ik gelukkig niet teleurgesteld en stonden er zoveel lekker uitziende foto’s bij de recepten dat ik er spontaan trek in groenten van kreeg :)

Hieronder nog een impressie van het boek.

smakelijk

smakelijck 3 smakelijck 4 smakelijck 5 smakelijk 2

 

Het boek voor deze review heb ik zelf aangeschaft en ik schrijf dit puur omdat ik blij word van dit boek!

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *