groene eiersalade

Simone Recepten Laat een reactie achter

Dit recept is eigenlijk een beetje per ongeluk ontstaan. Op een dag had ik zin in een eiersalade en normaal maak ik dit met mayonaise,maar die was helaas op. Doordat het tussen de middag was op een schooldag had ik geen tijd om mayonaise te kopen of zelf te gaan maken. Ouders met kinderen die op school zitten begrijpen vast waar ik het over heb. Het is elke keer weer een race tegen de klok om heen en weer te fietsen (met in mijn geval 3 kinderen), iedereen zijn buik vol te laten eten en op tijd op school te komen. Vandaar mijn oplossing: een avocado! Als je een avocado in plaats van boter kan gebruiken, zoals bij de koekjes die morgen langskomen, waarom dan niet in plaats van mayonaise? Het geeft een lekker romig smaakje en is stiekem veel lekkerder dan mayonaise. Bij deze het recept dat ik lekker basic heb gehouden zodat je zelf nog naar wens toevoegingen kan doen zoals diverse kruiden.

groene eiersalade

Benodigdheden

4 eieren
1 avocado
Snufje zout
Eventueel scheutje olie

Bereidingswijze

Kook de eieren totdat ze zachtgekookt zijn. Pel de eieren en prak deze met een vork fijn. Haal het vruchtvlees en voeg deze bij het eimengsel. Voeg naar smaak wat zout toe. Heb je per ongeluk te eieren te hard gekookt of vind je de salade niet smeuïg genoeg dan kun je nog wat olijf of avocado-olie toevoegen.

groene eiersalade 2

Kon het niet laten om er voor de foto een plakje ham bij te doen. Iemand bekent met het kinderboek van Dr. Seuss: Green eggs and ham?

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *