zoete bakbananen

Simone Recepten Laat een reactie achter

Nadat ik het recept voor kokosroom had geplaatst met een foto van gebakken bakbanaan kreeg ik de vraag hoe ik de bakbanaan had klaargemaakt. Het is eigenlijk heel simpel, maar daardoor weer zo verrassend lekker! Door het gebruik van kokosbloesemsuiker moet je dit gerecht wel zien als een traktatie en niet iets wat je dagelijks eet. Volgende keer zal ik nog eens uitschrijven hoe je bakbanaan op een andere manier klaarmaakt zodat het wel onderdeel uit kan maken van je maaltijd.

07

benodigdheden:

1 rijpe bakbanaan
1 el kokosbloesemsuiker
snufje kaneel
snufje zout
kokosolie om in te bakken

05

bereidingswijze:

Roer de suiker, kaneel en zout door elkaar in een schaaltje. Snij de bakbanaan in plakjes en voeg ze bij het kaneelmengsel toe. Even goed schudden/roeren tot alles een laagje suiker heeft. Verwarm de pan en smelt een beetje kokosolie. Bak de bakbanaan aan beide kanten 2-3 min. tot ze een goud bruin kleurtje hebben. Even afkoelen en smullen maar. Erg lekker met kokosroom.

02

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *