Als je begint met opletten wat er in je eten zit, schrik je af en toe behoorlijk van welke toevoegingen erin zitten. De meeste moeite heb ik gehad met het vervangen van beleg voor op brood, crackers of rijstwafels. Deze week zal ik daarom een paar succesrecepten delen die hier in huis graag gegeten worden.
Ingrediënten
150 gram hazelnoten
2 el cacao
2 el ahornsiroop
1 tl vanillepoeder
kokosmelk tot de gewenste dikte is bereikt
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150 graden en rooster de hazelnoten voor 15 min. Even laten afkoelen. Verwijder zoveel mogelijk de velletjes. Stop de hazelnoten in je keukenmachine en laat een flinke tijd draaien. Wanneer het een redelijk gladde pasta is geworden, voeg je de ahornsiroop, cacao en vanillepoeder toe. Weer laten draaien tot alles goed gemengd is. Voeg dan beetje bij beetje de kokosmelk toe tot een lekkere smeerbare pasta ontstaat. Bewaar de chocoladepasta in de koelkast max. een week.