Citroenlimonade

Simone Recepten Laat een reactie achter

Vrijdag kon je in mijn gastblog op eet het beter lezen over een drankje wat erg op yoki-drink lijkt. Vandaag zal ik hier nog een makkelijk drankje met jullie delen:

Wat hier in huis het meest gedronken word is water. Om je dorst te lessen heb je namelijk niet meer nodig. De rest drink je meer voor de lekker. Zelf wissel ik water af met thee, citroenwater of water met smaakje. Mijn man drinkt daarnaast nog koffie en wijn. Mijn peuter vind water en dan vooral warm water erg lekker, maar het liefst drinkt ze kokoswater. Mijn kleuter wil af en toe wat afwisseling, maar thee, citroenwater en kokoswater lust hij niet. Tenminste niet zoals ik die voor mezelf maak. Nu heb ik al enige tijd een flesje vloeibare stevia in huis waar ik nooit gebruik van maakte. Zo kwam het dat ik ben gaan experimenteren nadat ik een halve citroen overhad van een recept. Hieruit volgde een lekker drankje een soort citroenlimonade, maar dan zonder kleurstoffen of suiker.
citroenlimonade
Benodigdheden

Halve citroen
650 ml. water
Paar druppels vloeibare stevia (naar smaak)

Bereidingswijze

Pers de citroen uit en doe dit samen met het water in een glazen fles. Voeg enkele druppels stevia toe. Goed mengen en dan even proeven en eventueel nog wat druppels toevoegen.

Tijdens het maken ervan vond mijn dochter het lekker om de citroensap van de pers af te likken. Ze stond er echt van te smullen, gek toch hoe smaken verschillen :)

citroenlimonade (2)

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *