Gastblog: Paleo Ceasar salade

Simone Gastblog, Recepten Laat een reactie achter

Toen Simone me vroeg een gastblog te schrijven voor Fit en Puur was ik direct enthousiast! Hartstikke leuk om het recept voor Paleo Ceasar Salad toe te voegen aan één van mijn favoriete healthy foodblogs.

Overeenkomsten

Simone en ik kennen elkaar al best een tijd. Eerst alleen online, maar inmiddels ook offline. We hebben flink wat overeenkomsten. Behalve dan dat we beide trotse moeder zijn van drie prachtige kinderen, zijn we ook allebei ambitieus, leergierig en gek op het leven. En op gezonde voeding natuurlijk!

Over mij

Zo tussen de regels door zijn jullie al aardig wat over mij te weten gekomen! Verder kan ik jullie nog vertellen dat ik Annemieke Statz heet en ook een foodblog heb: www.eethetbeter.nl. Hier plaats ik gezonde recepten voor het hele gezin. Ik werk als leidinggevende van een administratieve afdeling bij een grote webwinkel en woon samen met mijn vriend en onze drie zonen in Ede. Ik heb zowel mijn diploma van de Hogere Hotelschool als voor Natuurvoedingsadviseur op zak.

Mijn passie is om te laten zien dat gezond eten ook leuk en lekker kan zijn! Om dat over te brengen op kinderen ben ik de laatste tijd druk bezig geweest met een ebook met 25 traktaties van fruit.

Salade eten

Als het warm is, kan ik uitkijken naar een lekkere maaltijdsalade als diner. Deze Paleo Ceasar Salad is daar een goed voorbeeld van. Ik heb de croutons vervangen door geroosterde zaden en pitten. Door de toevoeging van kip en spek is deze salade ook favoriet bij mijn kinderen.

Recept voor Paleo Ceasar Salade

Maaltijdsalade voor vier personen.

Wat heb je nodig?

2 kroppen romaine sla
250 gram cherry tomaten
250 gram gerookte kip
150 gram gebakken spek
2 eetlepels zonnebloempitten
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels pompoenpitten
6 eetlepels mayonaise (liefst zelfgemaakt)
2 augurken
4 stuks ansjovis
sap van een halve citroen

Hoe maak je het?

  1. Rooster de zonnebloem-, pijnboom- en pompoenpitten in een droge koekenpan;
  2. Mix de mayonaise, citroensap, fijngesneden augurken en ansjovis goed door elkaar. Zelf gebruik ik hiervoor de staafmixer;
  3. Was en snij de sla en doe deze in een kom samen met de gehalveerde cherrytomaten;
  4. Voeg hier ook de kip en het spek aan toe;
  5. Giet de dressing hier overheen;
  6. Maak het af met de geroosterde pitten;
  7. Eet smakelijk!

Komen jullie ook eens kijken op mijn foodblog? Je kunt me ook vinden op Facebook en Instagram. Tot snel! Liefs, Annemieke

Recept Paleo Ceasar salade _ eethetbeter.nl - 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *