Gift in a Jar

Simone Traktatie Laat een reactie achter

Doordat ik deze en vorige week meerdere recepten heb geplaatst in een potje leek het me leuk even in dit thema te blijven. Vandaar een cadeautje in de vorm van een potje met ingrediënten voor heerlijke paleo koekjes. Jullie zullen vast ooit wel eens dit soort potten in de winkel hebben zien staan of niet? Meestal met gluten en veel geraffineerde suiker. Gelukkig is daar gewoon een oplossing voor namelijk zelf maken! Het idee hiervoor had ik ooit bij Diana van Paleofamilie gezien namelijk hier. Heel toepasselijk is dit kado ook voor Diana, hoop dat je pregnancy-cravings goed gestild worden met deze koekjes :)

Ingrediënten die in het potje gaan:

  • 150 gram bakbananenmeel
  • 60 gram cacao
  • 150 gram palmsuiker
  • Snufje zout
  • 2 tl bakpoeder

Zelf toevoegen tijdens het maken:

  • 130 gram kokosolie
  • 2 eieren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze aan de kant. Smelt de kokosolie. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar, voeg de eieren en de gesmolten kokosolie toe en roer alles goed door elkaar tot een deegbal is gevormd. Laat deze een kwartiertje in de koelkast afkoelen. Maak balletjes van het deeg. Druk deze plat en plaats ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 10 minuten gaar. Let er wel op dat elke oven anders is dus beste hou je de koekjes tussendoor in de gaten. Wanneer ze klaar zijn even laten afkoelen voordat je aanvalt!

Natuurlijk kun je de koekjes ook een vulling geven denk aan:

chocolade-notenpastavulling

chocolade-notenpastavulling

salted caramel

salted caramel vulling

2
3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *