Een dag uit het leven van… Annemieke

Simone Een dag uit het leven van... 1 Reactie

Vandaag is het de beurt aan Annemieke van eethetbeter.nl Ik leerde Annemieke ‘kennen’ via twitter en doordat we veel dezelfde interesses hebben zijn we elkaar blijven volgen! Op dit moment heeft ze op haar site een leuke rubriek: Eten wat de pot schaft en daar mocht ik ook een bijdrage aan leveren. Benieuwd wat Annemieke zo al eet op een dag? Lees gauw verder:

Wil je ook een keer meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar simone@fitdankzijvoeding.nl

Stel je kort voor:

Ik ben Annemieke, foodblogger op eethetbeter.nl en leidinggevende van een administratieve afdeling bij wehkamp. Mijn vriend en ik zijn de trotse ouders van drie heerlijke boeven: Tygo (7), Ravi (6) en Fedde (1). Ik ben natuurvoedingsadviseur en doe een opleiding voor orthomoleculaire voeding voor kinderen.

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Wij zijn per week ruim 100 euro kwijt aan de boodschappen. Een echt budget hebben we niet, wel veel voornemens om minder geld uit te geven ;-) Dit bedrag is trouwens exclusief luiers en huidverzorgingsproducten.

Maak je wekelijks een weekplanning?

Ja, iedere week maken we een planning voor wat we ’s avonds gaan eten. Sinds FoodChange30 (= een maand lang Paleo eten met hulp van Culicool) kiezen we er zelfs voor om ook het ontbijt en de lunch al in te plannen. We houden ons trouwens niet altijd aan de planning. Soms hebben we er geen zin in, geen tijd voor of de ingredienten zijn niet compleet. Eens in de paar dagen plannen we een kliekjesdag in, zodat er zo min mogelijk resten eten in de vuilnisbak verdwijnen.

Hoe vaak doe je boodschappen?

In theorie doet meneer Eethetbeter eens per week boodschappen. In de praktijk gaan we nog 1 of 2 keer extra naar de supermarkt voor wat vergeten spullen of verse groente.

Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde life-style? (Paleo, Weston Price, Hormoonfactor)

We eten zoveel mogelijk puur en onbewerkt. Dat wil zeggen dat we meer groente eten en minder brood, suiker en andere geraffineerde toevoegingen. Er is geen enkele leefstijl die we 100% nastreven, al komt het in de buurt van Paleo of orthomoleculaire voeding. Ik vind het belangrijk om af en toe te kunnen blijven genieten van een stokbroodje met kruidenboter of een stroopwafel.

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken:

6:45 uur: Ik start de dag altijd met een glas lauwwarme sole; water met Keltisch zeezout. Inmiddels kan ik echt niet meer zonder! Vervolgens ga ik me wassen en aankleden en zorg ik dat de boys schoolklaar zijn.
7:45 uur: We ontbijten met zijn allen. Mijn lief en ik lepelen een smoothiebowl met spinazie, ananas, banaan en kokosmelk met wat gebroken lijnzaad naar binnen. Hierbij drink ik een kopje groene thee en eet ik mijn voedingssupplementen. Ik breng de kids naar school en ga naar mijn werk, waar ik vooral water drink.
10:00 uur: Een appel (met schil) en een handje amandelen.
Spitskool met komijn en walnoten eethetbeter12:00 uur: Roergebakken spitskool met komijn en walnoten. Zo lekker! Ik drink er een paar slokken water bij.
14:00 uur: Ik heb een dipje, dus ik drink een kopje kruidenthee. Borstvoedingsthee van Weleda deze keer, want mijn uk drinkt nog steeds bij mij.
15:00 uur: Er is nog wat ananas over van vanmorgen, dus die eet ik op. Vervolgens kan ik me niet bedwingen en eet ik twee rijstwafels met pindakaas. Deze liggen in de la op mijn werk voor als ik ontzettende trek heb – iets dat regelmatig voorkomt.
Recept bobotie met notenrijst van eethetbeter18:15 uur: Vandaag staat er Bobotie op het menu, een van de favorieten in ons gezin. Lekker! Ik drink er weer wat slokken water bij.
19:45 uur: Terwijl ik mini een slokje geef, drink ik een kopje koffie met een stukje pure (85%) chocolade. Even bijkomen van de drukke dag.
21:30 uur: Alweer trek! Ik zou graag minder (vaak) eten, maar dat lukt me niet. Lang verhaal ;-) Anyway, ik snoep wat blokjes oude kaas.
23:00 uur: Nog een paar pilletjes (voedingsupplementen) voor het slapen gaan, onder de douche en hop naar bed!

Tussendoor drink ik veel water. Meestal eet ik drie stuks fruit op een dag, maar deze keer was dat veel meer. Morgen weer een nieuwe poging :-)

Mijn blog kun je vinden als @eethetbeter of via:
eethetbeter.nl | Facebook | Instagram | Twitter | Google+ | Pinterest | LinkedIn
Annemieke en Ravi eethetbeter

bekijk ook

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *