Review Eetpaleo ontbijt

Simone Reviews Laat een reactie achter

Tijdens de overstap naar een zoveel mogelijk paleo eetpatroon ervaarde ik net als de meeste mensen dat het ontbijt de maaltijd is waarmee je het moeilijkst kan variëren. Vaak zijn we gewoontedieren en veranderen we van een havermout-ontbijt of wat yoghurt met fruit naar gebakken eieren of fruit met nootjes. Terwijl juist variatie heel belangrijk is voor je gezondheid. Marinka laat met haar nieuwe boek Eetpaleo Ontbijt zien dat er veel meer mogelijk is binnen paleo. Met maar liefst 70 recepten in verschillende categorieën (zoet, hartig, uitgebreid of supersnel) zitten er genoeg tussen die we snel gaan uitproberen. 

Voordat ik wat dieper inga op de inhoud van het boek wil ik even vertellen over iets waar ikzelf de laatste tijd mee bezig ben en wat voor jullie misschien ook erg interessant is. Ga pas eten wanneer je honger hebt. We krijgen ingeprent dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en je deze niet moet overslaan. Heb je echter geen honger als je opstaat dan kun je beter niet eten. Zo leer je weer beter te luisteren naar je eigen lichaam. Wanneer je best behoorlijk trek begint te krijgen en bij het denken aan je ontbijt het water in je mond voelt lopen, dan weet je dat je spijsvertering er klaar voor is om je eten ook daadwerkelijk te gaan verteren. Bij sommige mensen is dit het geval gelijk als ze wakker worden, bij anderen duurt het even voor je lichaam helemaal op gang is gekomen. Belangrijkste is ieder geval dat het eerste wat je in je mond stopt gezond is en daar komt het boek van Marinka dan weer om de hoek kijken! Wil je meer weten over het wel of niet ontbijt verhaal? Lees dan hier de blog van de groene vrouw. 

Terug naar het ontbijtboek. Of je nu vroeg of laat je eerste maaltijd eet de recepten komen vast erg goed van pas. In de inleiding vertelt Marinka dat ze zelf de helft van de tijd ook pas tegen 11 uur aan de eerste maaltijd van de dag begint. Op de andere dagen is de luxe chocolademelk haar favoriete recept. Boordevol goede vetten is dit drankje naast genieten ook nog eens een heel gezond begin van de dag. 

Wat voor recepten je in het boek kunt verwachten? 

Zoals ik al noemde is het een heel gevarieerd boek. Zoete ontbijtjes zoals Paleo brinta, Gember-vanille cruesli met rozenblaadjes, Death by chocolate en smoothiebollen. 5 verschillende recepten met chaizaad. Hartige recepten zoals Paleo egg mcMuffin, ontbijtsushi, the Hangover en hartige ontbijtpap. Een aantal minder snelle maar daardoor wel wat luxere recepten zoals Paleo kaiserbroodjes,  Chocolate chip pancakes en blini’s met zalm. Daarnaast ook nog een aantal drankjes waaronder mango madness, coffee lover’s heaven en purple power smoothie. Hieronder nog wat foto’s zodat je een nog betere indruk krijgt. Van boven naar beneden: Apple Pie Chai Parfait (dit recept kun je trouwens hier op Eetpaleo vinden) Bloemkoolpap, Chai Latte en Snelle Ontbijtwrap.

Apple Pie Chia Parfait-2 Bloemkoolpap Chai Latt+®-2 Snelle OntbijtwrapEetpaleo Ontbijt

Heb je interesse in het boek of wil je nog meer informatie kijk dan hier.

Disclaimer: Ondanks dat ik het boek toegestuurd heb gekregen, schrijf ik deze review uit eigen enthousiasme. 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *