Aanrader: Floor-Barre®

Simone Dans, Reviews Laat een reactie achter

Floor-barre® is een body & mind ervaring die je focus naar binnen richt. Je gebruikt de juiste spieren op de goede wijze, omdat je op de grond ligt. Op deze manier werkt de druk van de zwaartekracht je niet tegen. Je legt een stevige basis voor het lichaamsbewust zijn. De oefeningen verlengen en versterken je spieren en gewrichten. Tijdens de les zal de focus liggen op een correcte lichaamshouding, de juiste plaatsing van de heupen en sterke buikspieren. Floor-barre® staat bekend als een goede workout voor blessure preventie en rehabilitatie.

Floor-barre® is ontwikkelend door Zena Rommett in NYC in 1968. Zena Rommett was zelf een zeer gerespecteerd danseres bij o.a. Balanchine. Later is Zena Rommett les gaan geven en heeft vanuit de klassieke ballet techniek Floor-barre® ontwikkeld. In eerste instantie om de ballet techniek van de dansers te verbeteren. Maar de techniek is geschikt voor jong en oud, zowel dansers als niet dansers.

Maaike Hazelaar is een van de drie bevoegde docenten in heel Nederland. Ze geeft sinds begin dit jaar Floor-barre® lessen in de Kubus in Lelystad. Lees hieronder enkele ervaringen van deelneemsters van de cursus:

Sandra: Sinds kort volg ik de lessen Floor-barre® op de vrijdagavond in de Kubus. Maaike geeft de lessen met groot enthousiasme wat zorgt voor een prettige, ontspannen sfeer. Dat is dan ook het enige wat mag ontspannen, want hoewel het er op het eerste gezicht misschien niet zo uit ziet: je spieren de hele les gespannen houden is de bedoeling bij Floor-barre®. Maaike helpt je om je lichaam in de juiste houding te zetten en ze ondersteunt je in het maken van de juiste bewegingen. De bewegingen zijn vaak maar klein, maar na een les merk je echt dat je je spieren hebt gebruikt. Dat maakt deze les zo goed voor beginners en gevorderden.

Sandhia: Super veel dank aan mijn vriendinnetje, omdat ze me geïntroduceerd heeft met de Floor-barre® cursus. Ik heb altijd al last gehad van mijn onderrug. Waardoor ik veel belemmeringen ontdek en bepaalde inspanningen niet aankan. Bij Floor-barre® doe je oefeningen liggend op de grond. Wat een uitkomst! Mijn “bananen” houding (door de pijn ontzie ik bepaalde delen waardoor ik krom ga lopen), is aan het corrigeren. De oefeningen triggeren de juiste spieren in mijn rug/heup en ik merk dat ik rechter ga lopen. Amazing! Zeker niet eerder ervaren met alle gevolgde therapieën. De oefeningen zijn ook makkelijk te volgen, ook voor niet dansers zoals ik. De toffe docente die begeleid je ook goed en legt alles stap voor stap uit. Ik zou zeggen ervaar de kracht van Floor-barre® een keer en merk de veranderingen in je lijf!

Simone (ikzelf): Dankzij Floor-barre® heb ik het idee dat ik steeds meer in contact kom met mijn lichaam. Je leert heel bewust je spieren en houding na te lopen. In het begin heeft Maaike de zware taak om je de juiste manier te laten zien, maar je merkt dat je elke les steeds sterker word. Na elke les voel ik me zelfs 10 cm langer :) Door het relaxte lesgeven van Maaike vliegt de tijd voorbij en mis je de muziek totaal niet.

Ook een keertje Floor-barre® ervaren? Kijk hier voor meer informatie!

2 31

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *