Verslag van All You Need is Food

Simone Persoonlijk, Reviews Laat een reactie achter

Alweer enige tijd geleden mocht ik bij het All You Need is Food event aanwezig zijn. Vrijdag 18 November om precies te zijn. Superleuk om een keer mee te maken en bij deze wilde ik er iets over vertellen. Ik begon de avond alleen en doordat ik lekker op tijd was, kon ik rustig langs de verschillende standjes lopen. Rond 4 uur werd het event officieel geopend en kregen we te horen dat dit jaar de eerste keer zou zijn dat er ook een dag was voor openbaar publiek. De volgende dag zouden alle deelnemers nog een keer aanwezig zijn om de diverse foodlovers te informeren, ze te laten proeven en ervoor te zorgen dat ze net als de eerste dag een ware culinaire beleving kregen.

Naast de stands waren er diverse workshops die je kon volgen. Zelf heb ik gekozen voor de volgende 2 workshops:

Workshop Foodfotografie: leren van de professionals

Workshop foodfotografie

Suus (stylist) en Johann (fotograaf en docent) van de populaire foodblog Food Bandits leren jouw alle kneepjes van foodfotografie tijdens hun workshop. Van het opstellen van de positie tot het kiezen van de juiste belichting. Zelfs met je Iphone maak je straks de meest prachtige foodfoto’s.

Tijdens deze workshop kregen we een soort snelcursus foodstyling. Hoe komt je foto het beste over op Instagram, Welke composities ogen mooi op de foto en leerden we spelen met structuren. Natuurlijk kwam hun eigen boek Good Morning ook voorbij :) Hieronder enkele foto’s om een impressie te geven van de workshop: 1234

Workshop: Go nuts met Dream

Dream

Heb je een lactose-intolerantie of wil je eens wat anders drinken dan koemelk? Dream™ verrast je tijdens All you need is Food met haar plantaardige dranken op basis van onder andere rijst, amandel, haver of kokosnoot. Tijdens de speciaal door Vuur & Vlam georganiseerde workshop ervaar je hoe veelzijdig de dranken van Dream™in de keuken zijn.

Vlak voor deze workshop kwam ik Annemieke van Eet het Beter en Saskia van Blij Suikervrij tegen want we zouden deze workshop gezamenlijk volgen. We werden verdeeld in groepjes en mochten zelf aan de slag om een heerlijke muhamarra soep te maken waarin gebruik werd gemaakt van amandelmelk. Het eindresultaat was echt superlekker en zeker voor herhaling vatbaar. De tip om amandelmelk in soep te gebruiken heb ik ook bij deze uiensoep toegepast! Hieronder een aantal foto’s die gemaakt zijn tijdens de workshop: 11 12 ik 15 16de-leden-van-proefhelden

Verder heb ik vele mooie producten gezien en de mensen achter de producten ontmoet. Zo hoor je de passie waarmee ze een product op de markt zetten, echt geweldig!

Een aantal producten die ik heb gezien (er waren er nog veel meer) zijn:

Voor nog meer informatie over het foodevent verwijs ik je naar de site van AYNIF

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *