Komkommerbootjes

Simone Proefhelden, Recepten Laat een reactie achter

Op de een of andere manier past komkommer echt binnen het thema proefhelden. Het is zo fijn om te laten zien hoe je. met wat kleine aanpassingen. een ingrediënt totaal anders kunt maken! Zo had ik eerder al komkommer rolletjes laten zien. Vandaag komen er weer 2 variaties aan. Eerst deze bootjes en vanmiddag nog een manier om mini komkommers om te toveren tot een traktatie. Deze diverse manier van bereiden en serveren kun je op vele andere ingrediënten toepassen. Denk aan witlof. Dit kun je:

  • Stomen of koken
  • Roerbakken
  • Rauw in reepjes
  • Rauw als bootjes of wraps gevuld naar wens
  • In een ovenschotel

Zo kun je veel verschillende voedingsmiddelen elke keer totaal anders aanbieden. Het kan namelijk best dat ze een groente op een andere manier klaargemaakt wel lekker vinden. Hier in huis lust de oudste bijvoorbeeld niet graag gekookte wortels. Maar de rauwe versie of wortel gemaakt als spaghettislierten die even kort verwarmd zijn vind hij wel erg lekker. Conclusie? Lekker experimenteren met groenten en laat ze zelf meebeslissen wat de lekkerste variant is!

Ingrediënten

1 komkommer
Vulling naar keuze

Bereidingswijze

Snijd een stuk van de komkommer af en snijd deze vervolgens door midden. Schraap met een lepel het binnenste uit de helften. Nu kun je ze vullen naar wens. Voor degene op de foto heb ik het komkommer schraapsel gemengd met een eetlepel hummus. Bovenop nog een olijf in plakjes en wat kruiden.

1 2

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *