Fruitspiesjes

Simone Traktatie Laat een reactie achter

Al weer even geleden was het Moederdag en wilden de kinderen mij (en zichzelf) verwennen met een heerlijk ontbijtje. Samen met papa werden er boodschappen gedaan en stiekem gefluisterd als ik in de buurt was. Op de dag zelf moest ik in bed blijven totdat ze zouden roepen dat ik naar beneden mocht komen. Laat ik nou net die dag heel vroeg wakker zijn en niet meer kunnen slapen! Haha maar gelukkig heb ik nog een flinke stapel boeken die ik nog wil lezen :)

Eenmaal beneden hadden ze heerlijke fruitspiesjes gemaakt met aardbeien, banaan, meloen en mango. Erbij aten we nog wat gekookte eitjes en zodoende zaten we de rest van de ochtend helemaal vol. Die ochtend had ik geen foto gemaakt, maar toch wilde ik het fruitspiesjes idee met jullie delen. Het is namelijk voor kinderen zo ontzettend leuk om te doen. Eten op een stokje heeft gewoon iets magisch bij kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een kinderfeestje zet schaaltjes neer met verschillende soorten fruit, geef elk kind een stokje en laat ze lekker hun eigen favorieten kiezen. Om toch een foto bij dit bericht te plaatsen heb ik afgelopen week deze stokjes samen met de kinderen als tussendoortje gemaakt. De oudste 2 hadden een vriendje om te spelen meegenomen. Ook hier bleek de magie van eten op een stokje te werken. Ze mochten van mij allemaal namelijk alvast wat blauwe bessen snoepen toen ik de foto maakte. 1 kindje at een hapje ervan en zei nee die lust ik niet. Vervolgens deelde ik de stokjes uit en vertelde ik tegen haar als je ze niet lust kan ik ook iets anders voor je maken. Maar raad eens wat er gebeurde? Ze at ze met smaak op :)

Benodigdheden

  • Diverse soorten fruit naar keuze (denk er wel aan dat je het op een stokje kunt prikken)
  • Lange satéstokjes

Bereidingswijze

Heel simpel snijd het fruit in hapklare stukken. Verdeel over schaaltjes en laat de kinderen ze rijgen (eventueel met hulp) Enjoy!

fruitspiesjes 1 fruitspiesjes 2 fruitspiesjes 3 fruitspiesjes 4

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *