Boeklancering Eetpaleo in 7 stappen

Simone Persoonlijk Laat een reactie achter

Gister was het dan zover de boeklancering van het nieuwste boek van Marinka Bil: Eetpaleo in 7 stappen. Ik reisde hiervoor naar een leuke locatie namelijk de Sprankenhof gelegen in Udenhout. Doordat het buiten behoorlijk koud was werd de haard aangestoken en al snel brandde er een heerlijk vuurtje.

Als eerst kwam Marinka zelf aan het woord en vertelde ze over de lange wandelingen die ze gebruikte om te brainstormen over de ideeen voor dit boek. Leuk detail was dat ze toen ze eruit was dat het 7 stappen moesten worden ze compleet de weg kwijt geraakt was, letterlijk :) Uiteindelijk bleken ze gelukkig maar 200 meter van de parkeerplaats af te zijn.

Daarna volgde een lezing door Marjolein van Oerspronkelijk. Met haar lezing werd ik toch wel weer aan het denken gezet en ook kreeg ik een paar aha momenten. Om een voorbeeld te noemen ze had het over het eten van je drinken oftewel eet veel groenten en fruit die uit vocht bestaan. Hierdoor kom je al snel aan de hoeveelheid drinken die je nodig hebt. Ineens bedacht me dat dit waarschijnlijk de reden is dat mijn kinderen maar weinig drinken. Ze eten een meer dan gemiddeld hoeveelheid groenten en daarnaast drinken ze over het algemeen alleen water en 1 glas kefir op een dag. Zodra ik ze aandring om wat meer te drinken dan moeten ze achter elkaar naar de wc rennen om alles weer uit te plassen ;) Nu ik dit aha momentje heb gehad ga ik proberen om wat minder op de hoeveelheden te letten en vertrouw erop dat hun lichaam dit zelf goed regelt.

Alsof het boek en de informatieve lezing nog niet genoeg was kregen we een uitgebreide lunch aangeboden verzorgt door Paleo CaVé. Dit is een paleo cateringbedrijf die hopen volgend jaar ook een paleo eetgelegenheid te kunnen openen. Mijn favoriete gerechtjes waren de soep getrokken van varkensbotten, de salade met artisjokken en de viskoekjes. Daarnaast waren er nog een frittata, zoete aardappelsalade, gehaktballetjes, bietjessalade, mini boerkool salade en een superfood dessert.

Vol van deze gezellige middag reisde ik terug naar huis waar ik onder het genot van een heerlijk cakeje lekker door het nieuwe boek kon bladeren. Binnenkort volgt een review over het boek, eerst wat recepten uitproberen!
camera 002 camera 018

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *