Zout

Simone Tips Laat een reactie achter

Al een hele lange tijd vervangen we hier in huis het gewone tafelzout door Keltisch zeezout en Himalaya zout. In het begin vooral Keltisch zeezout en daar moest ik wel even aan wennen. Niet zozeer aan de smaak die was juist beter dan ‘gewoon’ zout, maar doordat het grof en vochtig was. In de soep of door recepten heen was er geen probleem, maar je strooide het niet makkelijk ergens over heen.

Gelukkig kwam ik toen een zak Himalaya zout tegen die bestond uit redelijk grove droge korrels. Deze deden het perfect in een zoutmolen. Voor aan tafel gebruik ik sindsdien dus de zoutmolen met Himalaya zout en door gerechten heen kies ik voor Keltisch zeezout.

Waarom we ander zout zijn gaan gebruiken? In het begin vooral omdat we hoorden dat er in dit zeezout meer mineralen zouden zitten. Nadat we eenmaal gewend waren aan dit zout, merkten we dat als we eens een keer ‘gewoon’ zout aten we erna vreselijke dorst hadden. Of het mineralen verhaal nu wel of niet waar is, wij blijven lekker dit zout kiezen!

Wil je meer informatie over Keltisch zeezout kijk dan vooral hier
zout 1 zout 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *