Tips 4

Simone Tips Laat een reactie achter

Stoompan

Door groenten te stomen krijgen ze precies de smaak die wij lekker vinden. Gaar maar wel nog met een lekkere bite. Zelf heb ik het idee dat ze hierdoor ook sneller klaar zijn, maar geen idee of dat waar is. Wel vind ik het supermakkelijk doordat je het minder in de gaten hoeft te houden. Als ik voor tussen de middag groenten stoom, breng ik het water aan de kook, laat het 5 min. stomen en zet hierna het vuur uit. Dan ga ik op weg om de kinderen uit school te halen en laat de groenten zichzelf verder gaar stomen. Bij Ikea verkopen ze een losse stoompaninzet waardoor je er ook meerdere kan aanschaffen. Als je dan 2 verschillende groenten klaarmaakt stapel je ze gewoon bovenop elkaar!
stabil-stoompaninzetStoompaninzet
Ikea 6,99 per stuk

Braadpan

Mijn favoriete pannen om diverse gerechten in te stoven. Gemaakt van geëmailleerd gietijzer. Geeft een gelijkmatige verdeling van de warmte van de bodem van de braadpan tot aan het deksel. De deksel sluit hermetisch af om een gelijkmatige warmte te behouden. Vaak zet ik de pan ’s ochtends aan een laat alles dan goed heet worden. Tussendoor kan het vuur dan uit en stooft het geheel toch nog een flinke tijd door. Eind van de middag zet ik het vuur dan weer aan zodat wanneer we willen eten het gerecht lekker warm is. Zelf heb ik 2 verschillende maten, begonnen met ? cm toen de oudste nog klein was. Inmiddels is ons gezin flink uitgebreid en sinds kort hebben we een tweede groter formaat ( ? cm) in ons bezit! Levenslange garantie dus deze pannen gaan nog lang mee.

 

le creuset

Le Crueset braadpannen  div. prijzen verschild per maat

Pannenkoekenpan

Pannenkoeken bakken was altijd een uitdaging vaak had ik een scrummbled geval. Sinds ik deze pannen heb ontdekt is dat gelukkig verleden tijd :) Gemaakt van gesmeed aluminium met een ultrasterke antiaanbaklaag ZONDER PFOA. Deze is er op hele hoge temperatuur ingebakken zodat ze een uitzonderlijke duurzaamheid garanderen en net als de andere pannen levenslange garantie bieden. Er is een uitstekende verdeling van de warmte voor een optimaal bakresultaat. Hij heeft een holle steel van roestvrij staal die minder snel warm wordt en vastgeklonken is voor meer veiligheid.

pannenkoekpanle creuset pannenkoekpan

Le Creuset pannenkoekenpan 28 cm of 30 cm

Tip voor de Le Creuset pannen:

In Batavia-stad vind je een soort outlet waar vaak leuke aanbiedingen zijn. Hier heb ik mijn pannen ook vandaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *