Over menstruatie cups

Simone Reviews Laat een reactie achter

Gisteren deelde ik mijn review van het boek mooi rood is niet lelijk. Door dit boek over menstruatie bedacht ik me dat ik jullie ook wilde vertellen over een duurzame product wat je kunt gebruiken tijdens de menstruatie. Namelijk de menstruatie cup. Een cup absorbeert het bloed niet maar vangt het alleen op. Hierdoor verandert het milieu in de vagina niet en zul je minder klachten ervaren.

image

Reguliere tampons en maandverband bevatten vaak chemische stoffen zoals bleekmiddelen. Niet een fijn idee om te gebruiken op een plek die best kwetsbaar is. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook tampons en maandverband te koop van biologisch katoen. Enige jammere is dat deze een stuk duurder zijn. En alsnog het milieu in de vagina tijdelijk aanpassen.

Een cup gaat tot wel 5 jaar mee. Hierdoor is het eenmalig een uitgave, maar kun je daarna jaren lang geld besparen! Een cup is gemaakt van natuurlijk siliconen waardoor het heel hygiënisch is. Ook is een cup flexibel en voelt zacht aan, wel zo prettig tijdens die periode waarin alles toch wat oncomfortabel voelt.

Het gebruik van de cup is even wennen dat geef ik toe. Maar geloof me eenmaal gewend wil je niet meer terug. Doordat je niet bang hoeft te zijn dat de cup te lang blijft zitten (zoals met tampons en het toxische shock syndroom) zul je minder vaak hoeven te verschonen. Ook heb ik het idee dat mijn menstruatie minder lang duurt als ik een cup gebruik. Of misschien voelt dat alleen maar zo, omdat ik er veel minder bij stilsta dat in aan het menstrueren ben.

image

Ben je nieuwsgierig geworden? De cup is er van verschillende merken en in verschillende maten. Kijk bijvoorbeeld hier om te bestellen.

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *