Review mooi rood is niet lelijk

Simone Reviews 1 Reactie

Vorige week lag het prachtig vormgegeven boek mooi rood is niet lelijk bij mij in de brievenbus. Een boek dat helemaal in deze week past. Een week die is gewijd aan ons vrouwen in alle onze rollen. Het gaat namelijk over menstruatie en het taboe dat er rond dit onderwerp heerst. Denk er maar eens even goed over na…

  • We verzinnen allerlei synoniemen om maar aan te duiden dat we aan het menstrueren zijn.
  • We schamen ons als we met maandverbandjes of tampons richting de wc lopen.
  • We trekken donkere kleding aan zodat een ongelukje niet zal opvallen.
  • Ook in reclames draait alles om: niemand hoeft te weten dat je menstrueert, je kunt alles gewoon blijven doen.
  • Om de werking te tonen word zelfs blauwe vloeistof gebruikt!
  • Er heersen genoeg mythes zoals als een menstruerende vrouw rauw vlees aanraakt bederft het.

Mooi rood is niet lelijk neemt je mee langs al deze synoniemen, vooroordelen en mythes. Verder leer je meer over menstruatie over de tijd heen. Hoe verschillende culturen met menstruerende vrouwen omgaan. Hoe het nu zit met je hormonen, eindelijk een verklaring waarom zoveel vrouwen behoefte aan chocola krijgen vlak voor de menstruatie!

Het boek is heel prettig geschreven waardoor het heerlijk weg leest. Als mijn dochter straks oud genoeg is ga ik het zeker samen met haar lezen. Zodat ze weet wat ze kan verwachten en dat het eigenlijk iets is waar je als vrouw trots op moet zijn. Je lichaam laat zien dat je in staat bent om een wonder in je lichaam te laten groeien.

Bij ons thuis is menstrueren trouwens geen taboe. De kinderen weten heel goed wanneer het bij mij zover is. Dat ik dan af en toe wat buikpijn heb of iets minder geduldig ben. Omdat ze er naar vroegen heb ik ze ook de cup laten zien die ik zelf gebruik. Morgen wat meer over wat een menstruatie cup is! Door er normaal mee om te gaan zullen ze het ook als normaal gaan beschouwen. Eigenlijk precies zoals het is volstrekt normaal :)

Wil je meer informatie over het boek of het boek bestellen? Klik dan hier.

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: Over menstruatie cups | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *