Aanrader: Aan tafel! Kinderen gezond leren eten

Simone Proefhelden, Reviews Laat een reactie achter

Tijdens de aankondiging van de proefhelden weken had ik het al even kort over de cursus Aan tafel! gehad. Vandaag iets meer informatie. Zoals de meesten van jullie weten schrijf ik al een aantal jaar voor de gezonde mama, dit is een onderdeel van VoedZo. Zodoende las ik ook mee met de verhalen van Sharon over haar oudste die een hele kritische eter is. Hierdoor werd Sharon steeds creatiever in de keuken en is ze inmiddels een echte ervaringsdeskundige op het gebied van kinderen leren om gezond te eten.

Zelf had ik er bij de oudste 2 niet veel moeite mee. Ik dacht dat zolang je maar in het begin alles goed aanbied, dat het dan vanzelf goed komt. Toen kwam nummer 3 en eindelijk snapte ik dat je nog zo je best kan doen als je kind niet wil meewerken, dan gebeurt er niks :D Gelukkig voor ons hebben we aan de hand van tips en trucs van o.a. Sharon dit helemaal kunnen veranderen. Ondertussen smult de jongste van de meeste groenten en wanneer er olijven en avocado in huis zijn doet hij een dansje van blijdschap.

Wat ik nu zo supertof vind is dat Sharon al haar tips en trucs samen met een heleboel informatie heeft gebundeld tot de cursus Aan tafel! Op dit moment ben ik er zelf volop in aan het lezen en ben nu ongeveer op de helft. Toch kan ik nu al zeggen dat de cursus de moeite waard is. Hieronder een beschrijving wat je kunt verwachten:

De eerste week leer je meer balans te krijgen in je eigen eetpatroon. Begin bij de basis en denk vooral ook aan wat je je kinderen wilt meegeven. Je staat stil bij diverse onderwerpen zoals: gezond eten hoeft er niet op een bepaalde manier uit te zien, voeding meer is dan alleen voeding en familiemaaltijden.

Tijdens de tweede week leer je meer over de juist mindset aan tafel. Naast meer informatie over eten wat de pot schaft en het goede voorbeeld geven komen ook de onderwerpen zo werkt smaak en familietradities aan bod. Weet je het even helemaal niet meer dan helpt het stukje help! mijn kind eet niets om alles op een andere manier te zien.

Nu je de basis duidelijk hebt is het tijd voor het meer praktische gedeelte. In de derde week leer je meer over het bouwen van een gezonde eetcultuur aan tafel. Met vele handige tips en trucs die je eigenlijk gelijk kunt en wilt toepassen.

In de laatste week komen de menu suggesties aan bod en daarnaast leer je meer over hoe een gebalanceerde maaltijd er uit hoort te zien. Onderwerpen als gezonde gewoontes voor kinderen, hoe ga je om met ongezond eten en ook uit eten met kleine kinderen komen allemaal langs.

De cursus duurt 4 weken, maar kan tussendoor ook gewoon gepauzeerd worden. De informatie blijft dan beschikbaar. Er start op 5 december weer een nieuwe cursus. Op die manier weet je begin januari alles om fris en fruitig het nieuwe jaar te starten :) Wil je meer informatie over de cursus of je opgeven klik dan hier!
voedzoAlvast een voorproefje van hoe een cursus van VoedZo werkt? Geef je dan op voor de GRATIS minicursus: Leer je kinderen groenten eten! van VoedZo meer info vind je hier.

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *