Review Magnesium

Simone Reviews Laat een reactie achter

In het bericht van maandag had ik het al over magnesium. Tijdens de lesdag wees Astrid te Winkel ons op het feit dat magnesium erg kan helpen om de krampen die bij een prikkelbare darm horen te verlichten. Ik besloot dat het hoog tijd was om dit boek dat al een behoorlijke tijd op mijn leeslijst staat nu eens te lezen.

Anders denken over Magnesium is geschreven door de kinderarts Dr. Marianne Mousain-Bosc. Ze is begonnen zich te verdiepen in Magnesium nadat haar dochter ernstige gezondheidsproblemen kreeg. Tijdens haar onderzoeken kreeg ze weinig steun van collega’s. Een was bijvoorbeeld van menig dat magnesium nergens voor dient. Gelukkig voor ons is ze gewoon verder gegaan met haar observaties.

Magnesium is een onmisbaar mineraal voor ons lichaam, maar lange tijd is er weinig aandacht aan besteed. Magnesium is vooral bekend om zijn werking bij stress en voor evenwicht tussen zenuwstelsel en spieren. Maar het is belangrijk voor nog veel meer zoals bijvoorbeeld: bevorderen van de groei, het geheugen, de sterkte van het tandglazuur en het is noodzakelijk voor het optimaal functioneren van de cellen.

In het boek kun je lezen dat een tekort aan magnesium heel erg vaak voorkomt en dat het behandelen met magnesium mogelijk een oplossing is voor bepaalde ziekten en gedragsstoornissen zoals o.a. autisme, epilepsie, Alzheimer en depressie. Een tekort kun je o.a. merken aan spierkrampen, lusteloosheid, onbedwingbare zin in chocolade, moeite om met stress om te gaan of slapeloosheid. Jammer genoeg is de reguliere manier om het tekort te meten weinig effectief omdat het alleen de gehalte in het bloed meet.

Doordat slechts een derde van de door voeding geleverde magnesium word opgenomen is het belangrijk gedurende de dag voldoende voeding die rijk is aan magnesium binnen te krijgen. Onderstaande voedingsmiddelen zijn goede bronnen:

Cacaopoeder, Pure chocolade (alles boven de 75/80%), amandelen, krab, garnalen, dadels en vijgen.

Naast voeding kun je ook kiezen voor een (tijdelijk) supplement. In het boek vind je een lijst van magnesiumsoorten die je beter kunt vermijden vanwege de bijwerkingen en daarnaast welke soorten het best opneembaar zijn. Laat je wel altijd adviseren voordat je aan een supplement begint.

Wil je meer informatie over dit boek? Kijk dan hier.

magnesium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *