Receptenruil: Zoete aardappelsoep

Simone Recepten, Receptenruil Laat een reactie achter

receptenruilDeze maand deed ik weer mee met de receptenruil! Ik mocht iets uitzoeken van de site: Hallo Paleo. Hallo Paleo is de site van Willeke . Ik volg haar al langer dus dubbel leuk dat ik haar site toegewezen kreeg :) het recept wat ik uitgekozen heb is de zoete aardappel groentensoep. Ik schrijf al vaker dat ik meer recepten wil plaatsen van gewone recepten ipv alle zoetigheden. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op de zoetigheden, maar dat zijn uitzonderingen op de regel. Een traktatie die je op een speciale dag eet. Als ik nu naar de site kijk is het nog niet helemaal in balans, maar dat gaat goed komen komende tijd. Te beginnen met deze soep. Ik heb hem iets aangepast naar mijn eigen wensen. Zo heb ik kippenbottenbouillon gebruikt en de paprika weggelaten. Zo is de soep naast Paleo ook iets voedzamer voor je darmen en nachtschadevrij.

Ingrediënten

1 el kokosolie
3 zoete aardappels
2 wortels
3 teentjes knoflook
2 stengel bleekselderij
2 uien
1 liter (zelfgemaakte) bottenbouillon
1 el kurkuma
1 tl komijnpoeder
1/2 tl kaneel
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Snijd de ui en knoflook fijn. Zet een grote pan op het vuur en smelt de kokosolie erin. Fruit hierin de ui en knoflook. Snij ondertussen de rest van de groenten. Alle ingrediënten toe aan de pan en roer even goed door elkaar. Blus af met de bouillon en laat minstens een half uurtje koken. Pureer hierna de soep tot het de gewenste structuur heeft. In het oorspronkelijke recept pureer je de helft zodat er nog wat stukjes in blijven zitten. Laat nog even een half uurtje zachtjes pruttelen op een laag vuurtje. Serveer en geniet!1 2

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *