Welkom

Simone Persoonlijk Laat een reactie achter

simone

Welkom op mijn eigen blog! Nu ik mijn opleiding voedingsdeskundige heb afgerond kan ik echt gaan beginnen om voedingsadviezen te geven. Vandaar deze site, zo kun je gelijk alvast wat recepten meepikken en lees je hoe ik over gezonder eten denk.

Eerst iets over mezelf: Ik ben getrouwd in februari 2009. Als mooiste huwelijkskado kregen we ons eerste kindje in Oktober 2009. Daarna volgde de tweede in Februari 2012 en de derde in Juni 2014. Sinds mijn 18de heb ik af en aan last van een prikkelbare darm. Na de eerste bevalling werden de klachten heel erg. Op dat moment is eigenlijk de grote zoektocht zo’n beetje begonnen. Mede door het eerste boek van Amber Albarba en mijn voornemen om mijn zoontje goede eetgewoontes mee te geven. Ten eerste ben ik regelmatiger gaan eten, geen maaltijden meer overslaan. Daarnaast zijn we meer groenten en fruit gaan eten en heb ik zelf de keuze gemaakt om tarwevrij te gaan eten.

Na de geboorte van de tweede kregen zowel mijn dochter als ikzelf uitslag en zelf kreeg ik daarnaast ook last van jeuk van handen en voeten uitstralend naar mijn benen en armen. Bij mijn dochter werd koemelkallergie geconstateerd en zelf bleek ik lactoseintollerant en ik kan geraffineerde suiker moeilijk verteren. Nu ging de knop echt om bij mij. Met hulp van mijn studie en internet leerde ik om goed de etiketten te lezen. In het begin was ik daardoor ongeveer twee keer zo lang bezig met boodschappen doen, terwijl ik met de helft minder thuis kwam ;) Maar langzaam aan weet ik steeds meer en scan ik producten nu veel sneller.

Tijdens de derde zwangerschap ben ik vooral over gegaan naar puur eten. Wat ik onder puur versta? Producten die geen ingrediëntenlijst nodig hebben! Vooral veel groente, fruit, vlees, vis, noten en eieren. Tevens ben ik onder begeleiding mijn darmen aan het herstellen zodat ik straks hopelijk weer kan genieten van verse zuivelproducten.

Via deze blog deel ik graag mijn ervaring op weg naar een gezonder leven, met hopelijk een boel lekkere recepten ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *