Gevulde kruidnoten

Simone Proefhelden, Recepten Laat een reactie achter

Bij deze gevulde kruidnoten zal het proeven vast heel makkelijk gaan! Je kunt ze maken met je favoriete kruidnotenrecept of natuurlijk deze die ik vorig jaar plaatste.

Op zoek naar een uitdaging voor je proefhelden? Probeer de hoeveelheid zoet die je in het recept gebruikt te verminderen. Doe bijvoorbeeld een keer de helft van de palmsuiker die nodig is. Ga je experimenteren met recepten? Zorg er dan altijd voor dat je het beslag of deeg even proeft voordat je er verder mee aan de slag gaat, zo voorkom je  vele mislukkingen. 

Zelf doe ik dit ook best vaak. Niet tijdens verjaardagen of als er visite komt dat niet gewend is aan minder suiker. Maar wanneer we een keer zomaar zin hebben om te bakken. Vaak is een banaan of wat vanillepoeder en kaneel dan al voldoende zoetigheid voor ons.

Ingrediënten

1 x deeg voor kruidnoten (bv deze of anders een recept naar keuze)
1 x zelfgemaakte marsepein

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak kleine balletjes van het marsepein. Pak hierna elke keer een klein beetje kruidnotendeeg en verdeel dit rondom de balletjes marsepein. Plaats de gevulde kruidnoten die klaar zijn op de met bakpapier beklede bakplaat. Misschien is het maken wat minder geschrikt voor de allerjongste, want het is best een werkje, maar het eindresultaat word er dan ook naar! Wanneer alle gevulde kruidnoten klaar zijn kunnen ze de oven in. Bak de gevulde kruidnoten in 10-12 min. gaar. Hou de kruidnoten wel in de gaten niet elke oven is hetzelfde namelijk. Zodra je denkt dat ze mooi bruin zijn kun je ze ook eerder uit de oven halen. Laat ze hierna goed afkoelen dit zorgt ervoor dat ze knapperig worden.1 2 3

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *