Komkommer Hapjes

Simone Proefhelden, Recepten 1 Reactie

02

Schijfjes komkommer

Mijn kinderen vinden het erg leuk om te helpen in de keuken. Hierdoor merk ik dat ze steeds meer verschillende voedingsmiddelen zijn gaan eten. Ze zijn trots op de witlof die ze zelf hebben gesneden of nieuwsgierig of die harde wortels echt zacht zijn geworden tijdens het koken :) Met de jongste (nu 2 jaar) maak ik vooral koude hapjes zoals komkommer hapjes. Soms alsof het toastjes zijn (klik op de foto hiernaast om naar het bericht te gaan) en soms zoals ik hieronder beschrijf.

3

Spiraalkronkels

Afwisseling helpt hier in huis erg goed om gezond eten interessant te houden. Naast schijfjes en plakjes kun je komkommer ook nog als bootjes, reepjes of spiraalkronkels presenteren. Het lijkt wel spelen met eten ;)

Ingrediënten

1 komkommer
vulling naar keuze bijvoorbeeld:
– gerookte zalm
tonijnsalade (de kidsproof variant)
eiersalade
guacamole
tzatziki

Bereidingswijze

Maak met een dunschiller plakken van de komkommer. De eerste en laatste plak heb ik zelf niet gebruikt die mocht mijn peuter opsnoepen tijdens het helpen. Leg samen op het eerste deel van de plak komkommer een beetje vulling die je wil gebruiken. Rol nu samen de komkommer op. Eventueel kun je een prikker in het rolletje prikken wanneer deze niet goed opgerold wil blijven.

321

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comments 1

 1. Emma

  Goedemiddag
  Wat een super leuke site
  Hier kan ik wel iets mee
  Ga ik uitproberen en serveren voor m’n gasten
  Ik hoop dat ze er van genieten
  Mvg Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *