Kokosroom

Simone Recepten Laat een reactie achter

Alweer 2 jaar geleden schreef ik op degezondemama.nl het recept voor zuivelvrije slagroom. Ook wel kokosroom genoemd. Het was toen nog niet heel bekend en gelukkig had ik via een vriendin over de geniale room gehoord! Als je nu zoekt naar kokosroom zie je dat heel veel verschillende sites het recept voor deze room erop hebben staan. Toch plaats ik hem nog maar een keer op mijn eigen site, gewoonweg omdat hij superlekker is en als zuivelvrije eter deze echt niet mag ontbreken!

Als je het oude bericht niet kent daar schreef ik over de liefde van mijn inmiddels kleuter voor rode vruchten. We wilden zijn snoepjesfabriek in de tuin toen graag compleet maken door een aardbeienplant te nemen.
Ondertussen hebben we een hele rij aardbeienplanten in onze tuin staan, maar de frambozen en bramenstruiken hebben het niet gered. Hopelijk krijgen we dit jaar een hele hoop eigen aardbeien en maken we weer lekker aardbeien met kokosroom. Voorlopig houden we het bij gebakken banaan met kokosroom.

slagroom zonder zuivel

Fris en een beetje tropisch, namelijk kokosslagroom! Het schijnt dat je er pakjes van kunt kopen in de biowinkel, maar die heb ik nooit geprobeerd. Via een vriendin kreeg ik namelijk een tip: koop gewoon een blikje kokosmelk en zet dat in de koelkast. Door de kou split de melk zich in room en water. Als je het blikje omdraait kun je makkelijk het water weg laten lopen (kun je nog gebruiken in een smoothie) zodat de dikke room overblijft. Als je dit in een gekoelde schaal met de hand opklopt (zodat het wat luchtiger word) lijkt het net slagroom! En de smaak? Lekker romig en kokosachtig.

Suikervrij?

Als je suikervrij niet gewend bent, zul je misschien iets van zoet moeten toevoegen, maar hier wordt de schaal zo leeg gelikt zonder er ook maar iets aan toe te voegen! Anders voeg je naar smaak wat honing of ahornsiroop toe.

kokosroom

Welk merk kokosmelk kun je hiervoor gebruiken?

Zelf gebruik ik graag het merk aroy-d en dan voor de kokosroom vooral deze met 21% vet. Let bij het kopen erop dat de kokosmelk veel vet bevat en geen toevoegingen. Die toevoegingen stoppen ze er namelijk in zodat de melk zich niet gaat splitsen. Voor kokosroom maak je juist gebruik van het splitsen dus dan kun je die beter laten staan.

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *