Groene lasagne met kip

Simone Recepten Laat een reactie achter

Al vanaf kinds af aan ben ik dol op lasagne. Ik denk zelfs dat dat 1 van de eerste gerechten was die ik zelf leerde maken. Als je mijn beste vriendin van vroeger vraagt kan ze nog wel herinneren dat ik een vegetarische variant maakte in de tijd dat ik op de middelbare school zat. Toen zat de foodie dus …

Food blog swap: Portobello’s met linzen

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Zo af en toe vind ik het heerlijk om een dagje geen vlees te eten. Dan zijn recepten die goed vullen erg fijn. Onderstaand recept is daar 1 van. Tijdens het rondkijken op de site van Deb’s bakery & kitchen kwam ik deze gevulde portobello’s tegen. Die wilde ik wel maken. Zelf heb ik er 1 als lunch gegeten en …

Bananenpap met notenpasta + proteïne variant

Simone Recepten Laat een reactie achter

Een tijdje terug deelde ik al de chocoladevariant van bananenpap. Zelf vind ik het namelijk prettiger om na een training mijn eiwitten aan te vullen door middel van bananenpap met een schep eiwitpoeder erdoor dan om dezelfde poeder als shake te gaan drinken. Ten eerste vind ik het gewoon veel lekkerder en ten tweede vult het me meer doordat ik …

Pannenkoekentraktatie van bakbananenmeel

Simone Recepten Laat een reactie achter

Ingrediënten 120 gram bakbananenmeel 3 eieren 300 ml kokosmelk 3 el ahornsiroop snufje zout jam naar keuze blauwe bessen Bereidingswijze Meng het bakbananenmeel met het zout. Voeg de eieren toe en roer deze met een garde goed door het meel. Voeg de ahornsiroop toe en daarna scheutje voor scheutje de kokosmelk. Blijf ondertussen goed roeren zodat er geen klontjes komen …

Producten met eiwitten deel 2

Simone Tips Laat een reactie achter

Plantaardig en dierlijk eiwit wordt door je lichaam afgebroken tot 22 verschillende aminozuren. Vervolgens wordt uit deze ‘bouwstenen’ weer menselijk eiwit samengesteld. Het gaat om duizenden verschillende soorten met elk een eigen karakter en functie. Deze vormen de basis van alle cellen van je lichaam. Je huid, spieren, organen, zenuwen, botten, haar en nagels zijn namelijk opgebouwd uit eiwitten. Maar …

Food blog swap: snicker-dadels

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Dit weekend heb ik de verjaardag van mijn oudste zoon gevierd. Dit jaar heb ik er voor gekozen om maar 1 taart te maken en daarnaast wat zoete hapjes. Zo had mijn zoon zelf havermoutkoekjes gebakken en koos ik ervoor om aardbeien met chocola en deze snicker-dadels te maken. Ik kwam op dit idee doordat ik deze maand weer meedeed …

Review Captain Kombucha

Simone Reviews Laat een reactie achter

Enige tijd geleden kreeg ik 4 verschillende smaken van Captain Kombucha om uit te proberen. Bij deze wil ik jullie daar iets meer over vertellen: Wat is kombucha? Kombucha is een drankje op basis van thee dat door middel van fermentatie verandert in een bruisend, probiotisch drankje. Captain Kombucha is vrij van conserveringsmiddelen en bevat geen toegevoegde zoetstoffen, geur, kleur …

Food Blog Swap: kippengehaktballetjes met spek

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Voor de food blog swap van September mocht ik iets uitkiezen van de zoetekauw. Op deze site vind je vooral veel heerlijke zoete recepten. Ik heb zelf voor een hartig recept gekozen, omdat er daar op mijn site wel iets meer van mogen komen. Aan het originele recept heb ik mijn eigen draai gegeven door kippengehakt te gebruiken ipv van …

Unicornfrosting zuivelvrij, natuurlijke kleurstoffen

Simone Recepten Laat een reactie achter

Ondertussen is het echt al heel lang geleden dat ik deze cakejes met unicorn frosting heb gemaakt! Het was namelijk met de verjaardag van mijn dochter en dat is ondertussen al ruim een half jaar geleden. Maar bij deze wilde ik jullie nog even vertellen hoe ik de frosting heb gemaakt. Ik ben zelf geen fan van kleurstoffen in voeding, …