Witlofsalade

Simone Recepten 1 Reactie

Deze salade at ik alweer een tijdje geleden maar wilde ik nog wel even met je delen. Het is weer even een simpel idee om wat extra groenten binnen te krijgen. Serveer deze salade bijvoorbeeld als bijgerecht tijdens de lunch of avondeten. Doordat je de witlof rauw eet kost het weinig moeite om te maken.

Ingrediënten

1 of 2 stronken witlof
1 mandarijn
olijfolie

Bereidingswijze

Pel de mandarijn en knijp 2 of 3 partjes uit voor het mandarijnensap. Meng dit sap met een beetje olijfolie, dit is dan je dressing. Snijd daarna de overige partjes door de helft. Snijd vervolgens de witlof door midden en dan het harde bittere binnenste eruit. Hierna snijd je de witlof in stukjes. Meng de witlof met de mandarijnenpartjes en sprenkel de dressing erover. Nu is de salade klaar :)DSC_0038 IMG_4709

bekijk ook

Comments 1

  1. Sharon

    Ben gek op witlof! Ik maak zelf regelmatig een salade met witlof, tonijn, peper/zout, olijfolie en een beetje kwark. Lekker! Jouw variant ga ik binnenkort proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *