Vegan pannenkoekjes (dus eivrij)

Simone Recepten Laat een reactie achter

Al een tijdje was ik van plan om eens pannenkoeken zonder ei te maken. Afgelopen week heb ik het dan eindelijk gedaan! Op Instagram vroeg ik al om wat advies en er werden diverse dingen geroepen. Deze keer ben ik voor de optie banaan ipv ei gegaan. Op die manier word de pannenkoek ook gelijk lekker zoet. Bij deze het recept als je ze ook een keer wil proberen:

Ingrediënten

80 gram bakbananenmeel
1 banaan
100 ml kokosmelk
100 ml water
1 tl kaneel
1 tl inuline
Snufje zout
Kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

Prak de banaan of pureer hem met een staafmixer helemaal glad. Voeg de meel, kaneel en inuline toe en meng deze goed door elkaar. Terwijl je blijft roeren giet je nu langzaam de kokosmelk en water toe tot een mooi beslag is gevormd. Verwarm de pan op halfhoog vuur en smelt er wat kokosolie in. Schep nu per pannenkoek een eetlepel beslag in de pan. Keer de pannenkoekjes om als de bovenkant goed gestold is en de onderkant goudbruin. Maak een hoge stapel, versier naar wens en eet smakelijk!1 2 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *