Een dag uit het leven van… Aimée

Simone Een dag uit het leven van... 2 Reacties

Vandaag is het de beurt aan Aimee. Samen met haar gezin woont ze in Frankrijk. Daar heerst natuurlijk een hele andere eetcultuur. Benieuwd naar wat ze zoal eet op een dag? Lees gauw verder. Daarnaast is haar site Côte Aimée een bezoekje waard zodat je haar foto’s kan zien. Wat een prachtig plekje om te wonen!

Stel je kort voor:

Hoi, ik ben Aimée, 42 jaar en woon samen met mijn man en dochtertje van zes (en twee poezen) in Grasse, Zuid-Frankrijk. In maart 2015 zijn we vanuit Nederland hier naar toe verhuisd. Het was een grote stap en een heel avontuur, maar het bevalt tot nu toe erg goed. Ik werk parttime als freelancer en onderhoudt een blog over mijn avonturen hier in de Provence.

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Ons wekelijkse budget is 125 euro. Dat is voor voedingsmiddelen en kleine huishoudelijke benodigdheden, zoals shampoo en zeep.

Maak je wekelijks een weekplanning?

Ja, sinds kort heb ik dat weer opgepakt. Ik bedenk van te voren wat ik graag wil eten, maar beslis uiteindelijk in de winkel wat ik neem. Dat laat ik afhangen van eventuele goede aanbiedingen. Als ik thuiskom schrijf ik op welke maaltijden ik die week ga maken (maar ik houd er wel van om ook dat af en toe weer om te gooien).

Hoe vaak doe je boodschappen?

Ik doe 1 x per week boodschappen bij twee verschillende winkels. De winkel waar ik mijn basisboodschappen doe heeft niet alles in het assortiment en die haal ik dan ergens anders. Soms haal ik tussendoor nog een keer extra vers fruit of groente.

Volg je een bepaald dieet of lifestyle?

Sinds april ben ik lid van een groep op Facebook, Wereldwijde Evenwichtige Eters Groep, met als doel af te vallen. Het idee erachter is om de twee à drie uur te eten en bij iedere hoofdmaaltijd een beetje koolhydraten uit volkorenproducten te nemen. Ik ben inmiddels 9 kilo afgevallen en ik wil er nog 6 af. Verder eten we weinig vlees en ik kan niet goed tegen melk, dus dat drink ik niet.

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken:

Sinds we in Frankrijk wonen eten we ’s middags warm. Mijn dochtertje krijgt op school ook een warme maaltijd in de kantine. Dat was in het begin even wennen, maar het bevalt ons nu heel erg goed. ’S Avonds eten we dan een lichte maaltijd.

Sowieso de hele dag door glaasjes water
7:00 2 koppen groene thee
7:30 Twee volkorencrackers met light kaas en een rijstwafel met jam
10:00Twee koppen koffie
11:00 Appel
12:30 Warme maaltijd. Gegrilde groenten uit de oven met ‘herbes de Provence’. Aangevuld met volkorenpasta en makreel.
15:00 Thee met een stukje pure chocolade
16:30 Appel
18:30 Kop zelfgemaakte pompoensoep. Omelet met tomaat en twee volkorencrackers met rookvlees.
20:00 Kamille thee met een bakje chocolade sojavla

Mijn blog:

Mijn blog is Côte Aimée. Hier schrijf ik over mijn avonturen in de Provence waar ik sinds maart 2015 woon. Eén van de wensen die ik had was om meer met de natuur te kunnen leven en ruimte te hebben om een (klein) moestuintje te beginnen. Bovendien bleken we een clementineboom in de tuin te hebben en daar heb ik zelf jam van gemaakt, hoe dat precies ging lees je hier.clementineboom gegrilde-groenten lunch pompoensoep portretfoto-aimee

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comments 2

  1. Jacqueline van Tol

    Leuk om te zien wat je eet… Dan heb ik een houvast.. Bovendien leuk om foto’s van je mooie plekjes in t zuiden te zien… Ik wil naar Spanje met mijn man… Al tig jaren maar heb moeite met de stap zetten als ik geld genoeg had zou ik mijn huis hier aanhouden ( Noord Holland) en hier lente en zomer meemaken en in Spanje een huis huren en daar de herfst en de winter doorbrengen… Ga ajb door met je blog.. Enig hoor!!!!

  2. Marilyn Midleton

    Aimee wat een leuk artikel en wat ben ik blij en trot dat jij deel uitmaakt van onze hechte groep afslankers. Het avontuur verhuizen ken ik ook heel goed en het is altijd een grote stap die men zet vooral als je nog jonge kinderen hebt. Zuid Frankrijk heeft een speciaal plekje in mijn hart omdat ik er jaren lang 2 maanden per jaar doorbracht. Je maaltijden zien er over heerlijk uit en ik neem mijn petje af voor je blog en je doorzettingsvermogen in de afslank groep. Chapeau lieve Aimee !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *