Review: Vlees noch vis

Simone Reviews Laat een reactie achter

Tijdens de workshop foodfotografie waren er ook een heleboel boeken die we konden doorbladeren. Altijd leuk om ideeën op te doen of om gewoon te genieten van de mooie foto’s. Dit boek, Vlees noch Vis van Estée Strooker was een van de boeken die er voor mij uitsprong. We hadden het tijdens de workshop over hoe je nu verschillende groene soepen mooi op de foto kan zetten. Broccolisoep lijkt dan algauw erg op courgettesoep of doperwtensoep. Tijdens het bladeren in dit boek zag ik een mooi voorbeeld hoe je met iets simpels toch duidelijk laat zien dat het broccolisoep is.1

 

Wat kun je van het boek verwachten:

Het boek staat vol met verrassende recepten voor gerechten zonder vlees of vis. Veel mensen vinden het maar wat lastig om een volwaardig vegetarisch gerecht op tafel te zetten. Vooral de eerste categorie uit het boek feestelijk koken voor (vega)visite is vaak een uitdaging. Met dit boek heb je daar geen moeite mee hoe klinken bijvoorbeeld: regenboogrolletjes, paddenstoelen-linzenbrood of pompoenvijgentaart?
De andere categorieen uit het boek zijn: vriendelijk prijsje, variatie vol vitamine, vegan for a day, de basis en als laatst thematafels. Kortom genoeg recepten voor flink veel variatie in de keuken.

Het boek is trouwens niet vegan er word wel gebruikt gemaakt van kaas en ei. Daarnaast is het boek ook niet Paleo vanwege de granen, peulvruchten, nachtschades en zuivel. Zelf gebruik ik het boek dan ook vooral ter inspiratie!2 3 4 5 6 7 voorkant

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *