Chocolademagnums met witte chocoladelaag (zuivelvrij)

Simone Recepten Laat een reactie achter

Nadat de gewone versie van de paleo magnums zo goed gelukt waren dacht ik daar kunnen we vast nog meer versies van maken! Vandaag deel ik een chocoladeversie met een witte chocoladelaag aan de buitenkant. Ok witte chocolade is natuurlijk geen echte chocolade, maar geen idee hoe je het anders kan noemen :) Wanneer je cacaoboter gebruikt word de laag flink hard. Zelf geef ik de voorkeur aan kokosolie dan blijft het iets zachter maar de smaak vind ik gewoon veel lekkerder!

Ingrediënten (voor +/- 9 ijsjes)

500 ml kokosmelk
3 el Ahornsiroop
Snufje Vanillepoeder
3 el cacao

Voor de witte chocoladelaag:
100 gram cacaoboter of kokosolie
100 gram santen
2 el ahornsiroop
2 el witte amandelpasta

Hiermee maak je meer dan je gebruikt voor de ijsjes. Dit doe ik altijd zodat het dopen makkelijker word. Het restant kun je in siliconen vormpjes gieten.

Bereidingswijze

Meng voor het ijs de kokosmelk,ahornsiroop, vanillepoeder en cacao goed door elkaar heen en vul je ijsvormpjes of de vakjes van je zoku ijsmachine. Wacht tot de ijsjes hard zijn. Verwarm ondertussen de santen samen met de cacaoboter of kokosolie zodat het goed gemengd kan worden. Laat het iets afkoelen en roer de ahornsiroop en de amandelpasta erdoor. Doop de ijsjes die klaar zijn in het witte chocolademengsel en laat het even uitharden terwijl je ze vasthoudt. Nu kun je de ijsjes gelijk opeten of bewaren in de vriezer. Leg ze wanneer je ze bewaart wel even op een bakpapiertje zodat ze niet vastvriezen. Van de
1
2
3
4
5
6

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *