Perziken-sorbetijs (zuivelvrij)

Simone Recepten Laat een reactie achter

Voor dit ijs heb je echt maar 1 ingrediënt nodig! Wat we hier in huis vaak doen is zorgen dat de perziken al in de vriezer liggen zodat als we zin in dit ijs hebben we gelijk aan de gang kunnen. Het is echt een perfect ijsje voor warme zomerdagen. Lekker fris en fruitig.

Benodigdheden

Perziken
Keukenmachine

Bereidingswijze

Schil de perziken en snij ze in stukken. Stop ze in een bakje in de vriezer voor minstens een nacht. Als de perziken goed bevroren zijn en je krijgt zin in ijs haal je de stukken perzik eruit. Stop ze in de keukenmachine en laat deze lang genoeg draaien tot er ijs gevormd wordt. Misschien is het nodig om de stukjes 5 min. te laten ontdooien dit ligt aan de kracht die je keukenmachine heeft. Vaak is het wel handig om tussendoor te stoppen met draaien om alle perziken weer goed naar beneden te schrapen zodat daadwerkelijk alles goed meedraait. Nadat het ijs gevormd is kun je dit gelijk eten of weer in een bak in de vriezer iets steviger laten worden. Niet te lang anders word het wel heel hard. Zelf maak ik het vaak tijdens het koken klaar en stop het dan tijdens het eten in de vriezer om gelijk na de maaltijd ervan te kunnen smullen.
perzikenijs

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *