Aardbeiensaus

Simone Recepten Laat een reactie achter

Deze aardbeiensaus is heerlijk bij pannenkoeken of als extra bij een toetje. Wanneer je er lekker veel van maakt en wat gelatinepoeder toevoegt kun je het restant in een potje gieten en in de koelkast bewaren. Dit verandert dan namelijk in aardbeienjam! Hier in huis vinden we de saus al zoet genoeg zonder iets van suiker toe te voegen. Wanneer je echter gewend bent aan zoet eten of het gewoon lekker vind om iets superzoets te eten kun je wat honing, ahornsiroop of palmsuiker naar wens toevoegen.

Ingrediënten

500 gram aardbeien
Snufje vanillepoeder
Sap van 1 citroen
1 el gelatinepoeder (optioneel)
(eventueel 1 el zoetigheid naar keuze)

Bereidingswijze

Verwarm de aardbeien met het citroensap in een pannetje tot de aardbeien goed zacht zijn. Pureer ze daarna tot een gladde saus met een staafmixer. Voeg wat vanillepoeder toe en eventueel ook gelatinepoeder. Proef de saus en wanneer je hem nog zoeter wil kun je wat zoetigheid naar keuze toevoegen.

aardbeiensaus2 aardbeiensaus 1

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *