traktatie

Traktatie met manderijn

Simone Traktatie Laat een reactie achter

Volgende week word mijn middelste alweer 4 jaar! Sinds begin van deze maand gaat ze al naar school en dat vind ze helemaal geweldig. Ikzelf moet vooral een beetje wennen aan de rust nu beide oudsten naar school gaan op dezelfde plek. Minder heen en weer gehaast en meer tijd met alleen de jongste. Onder schooltijd heb ik nu weer meer tijd voor opruimen, leren, recepten bedenken en uitschrijven zodat er na schooltijd echt tijd is om met de kinderen bezig te zijn.

Bijna jarig betekend ook weer een traktatie bedenken en dit jaar doen we er zelfs 2 doordat ze vorige week ook afscheid op de peuter speel zaal heeft genomen met traktatie. Vandaag eerst even de traktatie die we vorig op de PSZ hadden uitgedeeld. Hier op de PSZ hebben ze de regel dat de tussendoortjes alleen groenten of fruit mogen zijn. Voor de traktaties word wel een uitzondering gemaakt maar wij gingen graag de uitdaging aan om iets te verzinnen wat makkelijk en leuk is met alleen groenten en fruit. Dat zijn deze mandarijntjes geworden die we creatief met komkommer hebben versierd.

Benodigdheden

Mandarijntjes (1 per kind)
Komkommer (of 2 als het een grote klas is)
Cocktailprikkers
Leuke vormpjes of letters/cijfers

Werkwijze

Was en snijd de komkommer in plakjes. Steek de vormpjes uit die je wilt maken. Rijg ze voorzichtig aan een cocktailprikker en steek ze in een mandarijn. Eventueel kun je ze in een papieren bekertje doen. Wij hadden nog leuke liggen met Hello Kitty erop. Maakt het toch net wat specialer!

traktatie 1 traktatie 2 traktatie 3 traktatie 4 traktatie 5

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *